Antena 3 CNN Actualitate 27% din banii PNRR vor merge la autostrăzi după discuțiile lui Florin Cîțu, la Bruxelles

27% din banii PNRR vor merge la autostrăzi după discuțiile lui Florin Cîțu, la Bruxelles

În urma discuțiilor dintre premierul Florin Cîțu și oficialii de la Bruxelles s-a decis că 27% dintre banii din PNRR vor merge pentru construirea de autostrăzi, potrivit surselor Antena 3.

27% din banii PNRR vor merge la autostrăzi după discuțiile lui Florin Cîțu, la Bruxelles
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    13 Mai 2021   •   15:03

În ultimele două zile, Florin Câțu a avut un maraton de întâlniri cu oficialii de la Bruxelles în care a încercat să îi convingă de necesitatea ca România să primească toți banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Premierul a anunțat astăzi că țara noastră va primi de la Comisia Europeană toate cele 29,2 miliarde de euro pentru PNRR. 

„Vreau să fie un program care să fie aprobat când este depus. Președinta Comisiei Europene a spus că România face reforme. A spus asta în baza acestui document. Avem nevoie și de un PNRR care să susțină partea de reforme. Avem o creștere economică peste media UE, reducem deficitele bugetare.

Am asigurat Comisia că rămânem pe traiectoria de reducere a deficitului. Este important ca această componentă a PNRR să nu afecteze defecitul bugetar pentru că are o componentă de împrumuturi, componentă pe care foarte multe țări nu și-au asumat-o în întregime. Rolul meu a fost să conving partenerii că putem să folosim toți banii fără să punem în pericol stabilitatea fiscală a României. România va depune un PNRR cu toată suma de 29.2 miliarde de euro”, a declarat premierul.

×
Subiecte în articol: PNRR autostrazi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close