Antena 3 CNN Actualitate Bani de la stat pentru crescătorii de animale. Cuantumul subvenție APIA pentru oi, vaci, capre, porci!

Bani de la stat pentru crescătorii de animale. Cuantumul subvenție APIA pentru oi, vaci, capre, porci!

Bani de la stat pentru crescătorii de animale. Ministerul Agriculturii a anunțat printr-un proiect de hotărâre de Guvern suma alocată anul acesta pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Bani de la stat pentru crescătorii de animale. Cuantumul subvenție APIA pentru oi, vaci, capre, porci!
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2024   •   17:02

Ministerul Agriculturii a pus în transparență decizională un proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea sumei alocate schemei de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2024.

Prin proiectul de act normativ se stabilește valoarea totală a schemei de ajutor de stat pentru anul 2024, în sumă de maximum 228.000.000 lei, credite de angajament, din care 70.680.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine şi 157.320.000 lei pentru speciile ovine şi caprine, respectiv 161.864.000 lei credite bugetare, din care 50.178.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine şi 111.686.000 lei pentru speciile ovine şi caprine.

Fondurile se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2024.

Citeşte şi: Bani pentru fermierii români, în 2024. Crescătorii de vaci și bivoli pot primi o subvenție de 100 de euro pentru fiecare animal

Valoarea totală a schemei de ajutor de stat pentru anul 2024 se încadrează în plafonul maxim al schemei de ajutor de stat pentru perioada 2023-2027, în sumă de 561.571.180 lei.

Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, respectiv întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de produse agricole.

Guvernul a adoptat noile măsuri pentru fermieri

Ministrul Agriculturii anunță că a fost adoptată și ordonanța care le permite fermierilor amânarea plății ratelor la contractele de credit, având în vedere dificultățile pe care le au din cauza secetei pedologice.

"Fermierii primesc subvenție la motorină folosită în anul 2024 la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru!

Acest lucru înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25% față de cât costă la pompă.

Așa cum am promis, suntem alături de fermierii și procesatorii români, continuăm să îi susținem, continuăm să dialogăm și să explicăm toate aceste măsuri bune pentru agricultura românească”, a precizat Florin Barbu.

 

 

 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close