Antena 3 CNN Actualitate Bănicioiu: Creșterea salariilor în Sănătate trebuie susținută de toți actorii politici

Bănicioiu: Creșterea salariilor în Sănătate trebuie susținută de toți actorii politici

Bănicioiu: Creșterea salariilor în Sănătate trebuie susținută de toți actorii politici
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Aug 2015   •   18:16

Creșterea salariilor pentru personalul din Sănătate a reprezentat o urgență, iar măsura trebuie susținută de toți actorii politici, a afirmat, miercuri, ministrul Nicolae Bănicioiu.

 
"În contextul în care s-a vorbit ani la rând de hemoragia de cadre medicale din România spre alte țări europene, creșterea salariilor pentru toți angajații din sistemul de Sănătate este una dintre soluțiile pe care Guvernul a luat-o pentru a trata o situație de urgență din sistem. Nu vorbim despre un serviciu făcut personalului din Sănătate, ci de un drept pe deplin meritat, ținând cont de responsabilitatea pe care oamenii aceștia o au, dar și de anii grei pe care i-au parcurs atât în formarea profesională, cât și în activitatea practică", a spus Nicolae Bănicioiu, potrivit Agerpres.
 
În opinia sa, plusul de 25% la salarii începând cu data de 1 octombrie, urmat de alte etape de majorare, înseamnă un pas suplimentar și necesar făcut de România spre a-și ține medicii în țară.
 
"Țin să subliniez că nu vorbim doar despre o creștere salarială, ci și de angajarea din partea Guvernului a unor decizii menite să sprijine concret personalul medical din țara noastră. (...) Nu mai vreau să trăim vremuri în care categorii mari de bugetari erau asmuțite una împotriva celeilalte. Sper că românii, în general, și angajații din sistemul public, în particular, vor fi solidari cu personalul din sistemul de Sănătate", punctează ministrul Sănătății.
 
Nicolae Bănicioiu insistă, în context, pentru ca măsura creșterii salariale în sistemul de Sănătate să fie susținută de toți actorii politici. "Medicii și întreg personalul medical din România trebuie să aibă siguranța că, indiferent de cum va arăta ziua de mâine, ei își vor putea face planuri profesionale și de viață în țara noastră și, implicit, vor salva vieți românești", mai spune ministrul.

Victor Ponta: Salariile personalului sanitar, majorate cu 25% de la 1 octombrie

×
Subiecte în articol: Nicolae Banicioiu medici salarii medici
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close