Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, cele mai recente informaţii despre bilanţul tragediei din Capitală

Ministrul Sănătăţii, cele mai recente informaţii despre bilanţul tragediei din Capitală

Ministrul Sănătăţii, cele mai recente informaţii despre bilanţul tragediei din Capitală
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Oct 2015   •   21:53
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat, într-o intervenţie specială la emisiunea Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea, care sunt cele mai recente informaţii legate de tragedia de la clubul Colectiv.
 
"Din păcate, datele sunt cele pe care le-am comunicat şi anterior. Este vorba în continuare de 146 de pacienţi internaţi, în continuare foarte mulţi în stare critică şi gravă, dar pot să vă asigur că medicii fac toate eforturile posibile. A fost o mobilizare exemplară din partea medicilor şi asistentelor, o colaborare foarte bună şi chiar vreau să le mulţumesc pe această cale. 
 
În momentul de faţă este vorba despre o persoană care este neidentificată, dintre cei internaţi. Este un pacient de la spitalul de arşi. Şi dintre cei de la IML sunt încă patru persoane încă neidentificate. Am auzit şi de alte patru persoane care nu ar fi fost găsite pe nicio listă şi atunci noi am informat Poliţia, Ministerul de Interne, ceea ce rugăm şi aparţinătorii să facă şi să dea toate detaliile.
 
Vă pot spune că, din 146 de persoane, 35 sunt în stare critică. Situaţia poate evolua de la oră la oră în asemenea patologie însă, repet, îngrijirea este de calitate. Apropo de mulţumirile dvs, vă asigur că ele contează foarte mult şi sunt într-un spital care nu au vrut să plece acasă încă de la momentul în care au primit primii pacienţii, adică de ieri. 
 
Nu mai este nevoie de sânge, avem în acest moment tot ce ne trebuie, sânge, plasmă, medicamente, consumabile. Avem şi medici, asistente, toată lumea este în dispozitive şi vreau să mulţumesc românilor care au venit să ne ajute şi îi rog să îşi concentreze eforturile pentru zilele viitoare. Mâine şi luni avem suficient, dar apoi vor urma intervenţii mai dificile, pentru care va fi nevoie de sânge. 
 
Toată această operaţiune de salvare a victimelor nu a afectat în niciun fel acitivtatea normală a spitalelor. Totul s-a desfăşurat normal. Totul a fost gestionat în paralel. Nu s-a periclitat în niciun fel activitatea spitalelor. 
 
Sunt cei de la Spitalul de Arşi care au 10 pacienţi în stare critică. Apoi Spitalul Municipal, Floreasca, Bagdasar, Militar. Toţi îşi fac datoria şi sunt şi acum la datorie. Din păcate, şi această noapte va fi la fel de lungă pentru ei."

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close