Antena 3 CNN Actualitate Banii pentru creșterile salariale au fost blocați

Banii pentru creșterile salariale au fost blocați

Profesorii rămân fără majorările de salarii promise pentru data de 1 septembrie 2020. Legea salarizării le-ar fi adus aceste creșteri consistente, potrivit grilei din 2022, dar premierul Orban spunea că aceste creșteri ar fi discriminatorii față de ceilalți bugetari. 

Banii pentru creșterile salariale au fost blocați
07 Ian 2020   •   18:41

Liberalii au făcut o sesizare pe acest proiect la Curtea Constituțională pe motiv că nu ar fi fonduri pentru astfel de majorări salariale. Acest proiect nu se poate aplica până când Curtea Constituțională nu vine cu un răspuns. 

Atunci când proiectul s-a aflat în Parlament, 61 de liberali au votat pentru el. Printre aceștia se numără șase dintre actualii miniștri: ministrul Mediului, Agriculturii, ministrul Transporturilor, al Justiției, ministrul Dezvoltării, dar și vicepremierul Raluca Turcan. 

Toți aceștia au votat proiectul, dar ulterior s-au răzgândit, spunând că nu este sustenabil. De la 1 septembrie 2020, majorările salariale s-ar putea să nu se aplice pentru profesori. Un lector universitar ar fi trebuit să aibă o majorare pentru salariul net cu 240 de lei, în timp ce un conferențiar cu 230 de lei. 

Banii pentru creșterile salariale au fost blocați

×
Subiecte în articol: cresteri salariale
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close