Antena 3 CNN Actualitate "Barabas liber, Hristos pe cruce!". Gigi Becali rămâne în arest (FOTO şi VIDEO)

"Barabas liber, Hristos pe cruce!". Gigi Becali rămâne în arest (FOTO şi VIDEO)

"Barabas liber, Hristos pe cruce!". Gigi Becali rămâne în arest (FOTO şi VIDEO)
Sursa foto: Gigi Becali
14 Apr 2009   •   18:40

După mai bine de şapte ore de deliberări, magistraţii au decis: Gigi Becali rămâne în arest. Judecătorii au respins astfel cererea de revocare a măsurii de arestare preventivă.

Avocaţii nu pot face recurs, însă pot face noi cereri de eliberare. Potrivit unuia dintre avocaţii lui Becali, Gheorghiţă Mateuţ, una dintre acestea va fi depusă în cursul zilei de miercuri.

"Procedura penală prevede un număr infinit de cereri. Nu există nicio limită sub acest aspect. Este un drept fundamental pe care îl are orice persoană arestată", a declarat Mateuţ.

Avocaţii omului de afaceri au solicitat înlocuirea arestului cu interdicţia de a părăsi ţara sau localitatea de domiciliu, în contextul în care Gigi Becali a devenit candidat eligibil pe lista PRM la alegerile europarlamentare.

În cererea de revocare a mandatului de arestare, avocaţii lui Gigi Becali au invocat mai multe vicii de procedură comise de anchetatori pe parcursul cerectărilor.

AVOCATUL GHEORGHIŢĂ MATEUŢ, DESPRE DECIZIA INSTANŢEI


Omul de afaceri a fost adus marţi dimineaţă din arestul de la Cerectări Penale, la Judecătoria sectorului 1.



Finanţatorul Stelei a ieşit din sediul Judecătoriei, după aproape două ore de audieri, strigând către cei prezenţi: "Barabas liber, Hristos pe cruce! Hoţii liberi, Becali în arest!".

GIGI BECALI: BARABAS LIBER, HRISTOS PE CRUCE!


În faţa magistraţilor, omul de afaceri a declarat că este nevinovat şi că nu le-a ordonat oamenilor săi să îi bată pe hoţi.

"Singurul lucru pe care l-am spus eu, a fost să lase oamenii în pace, să se simtă ca acasă, să li se dea whisky şi de milă le-am dat şi câte 500.000 de lei de taxi. Eu îi iert pe toţi, pe judecători, pe procurori, chiar şi pe hoţi. Doar suntem în Săptămâna Mare, a Paştelor", a declarat Gigi Becali în faţa judecătoarei.



Şedinţa de judecată nu a fost lipsită de incidente. Aurelian Bădulescu, avocatul unuia dintre bodyguarzii lui Becali, a fost amendat de instanţă, pentru că l-a făcut "mincinos" pe procurorul de şedinţă, atunci când acesta a negat că Ştefan Dediu ar fi cercetat pentru că l-a împuşcat pe unul dintre hoţi. Ştefan Dediu este cercetat, conform Parchetului Tribunalului Bucureşti, atât de lipsire de libertate, cât şi de uz de armă.

Gigi Becali, adus la Judecătoria Sectorului 1, încătuşat



Bodyguarzii lui Gigi Becali - Cătălin Zmărăndescu, Dumitru Beciu, Nicoela Dumitraşcu şi Ştefan Dediu au înaintat şi ei instanţei cereri de revocare a măsurii arestării preventive şi cereri de eliberare pe cauţiune, însă judecătorii au decis să amâne pentru 16 aprilie discutarea acestor cereri, din diverse motive.

A fost prezentat instanţei încă un bodyguard de-al lui Gigi Becali, Maricel Popa, reţinut luni seara de procurorii bucureşteni. Popa a recunoscut că el este cel care a tras cu arma şi nu Dediu, aşa cum au reţinut iniţial anchetatorii.


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Gigi Becali arest magistrati verdict
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close