Antena 3 CNN Actualitate Barack Obama salută acordul privind arsenalul chimic sirian şi speră ca regimul Assad să îl respecte

Barack Obama salută acordul privind arsenalul chimic sirian şi speră ca regimul Assad să îl respecte

Barack Obama salută acordul privind arsenalul chimic sirian şi speră ca regimul Assad să îl respecte
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    14 Sep 2013   •   22:12

Acordul ruso-american cu privire la distrugerea arsenalului chimic sirian constituie "un progres", a declarat sâmbătă preşedintele Barack Obama, relatează AFP.
   
"Primesc ca un progres acordul între Statele Unite şi Rusia" de la Geneva, care reprezintă o "etapă importantă", a declarat Obama într-un comunicat, precizând că Statele Unite "rămân pregătite să acţioneze în caz de eşec al diplomaţiei".
   
După trei zile de negocieri, ministrul rus şi cel american ai Afacerilor Externe, Serghei Lavrov şi John Kerry, au ajuns la un acord care acordă Damascului o săptămână pentru a prezenta o listă a armelor sale chimice în vederea distrugerii lor până la jumătatea lui 2014.

Acest acord prevede o rezoluţie a ONU care va autoriza recursul la forţă în cazul în care regimul sirian nu îşi va respecta angajamentele.
   
"Acest cadrul de lucru oferă posibilitatea distrugerii armelor chimice siriene în decursul unui proces transparent, rapid şi controlabil care trebuie să pună capăt ameninţării reprezentate de aceste arme atât asupra sirienilor cât şi asupra întregii regiuni şi a lumii", a afirmat preşedintele american.

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close