Antena 3 CNN Actualitate Tânăr de 26 de ani, mort după prima doză a vaccinului Pfizer. Este al doilea caz raportat de autoritățile din Noua Zeelandă

Tânăr de 26 de ani, mort după prima doză a vaccinului Pfizer. Este al doilea caz raportat de autoritățile din Noua Zeelandă

Autoritățile din Noua Zeelenadă au declarat, în această dimineață, că moartea unui tânăr de doar 26 de ani a fost asociată vaccinului anti-COVID de la Pfizer. Bărbatul a suferit miocardită, o inflamație rară a mușchiului inimii, imediat după prima doză.

Tânăr de 26 de ani, mort după prima doză a vaccinului Pfizer. Este al doilea caz raportat de autoritățile din Noua Zeelandă
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    20 Dec 2021   •   11:47

Moartea tânărului este al doilea caz din Noua Zeelendă legat de un efect secundar cunoscut, dar rar al vaccinului, ținânt cont de faptul că, în luna august, o femeie a murit după ce a primit a doua doză. 

„Cu informațiile actuale disponibile, consiliul de administrație a considerat că miocardita s-a datorat probabil vaccinării la acest individ”, a un reprezentant al Comitetului Independent de Monitorizare a Securității Vaccinului COVID-19 într-un comunicat.

Bărbatul, care a murit la două săptămâni după administrarea primei doze, nu a cerut sfatul medicului sau tratament pentru simptomele sale.

Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii care poate limita capacitatea organului de a pompa sânge și poate provoca modificări ale ritmului bătăilor inimii.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Pfizer spune că este cunoscut de către companie raportul decesului din Noua Zeelandă, că monitorizează toate rapoartele despre posibilele evenimente adverse, însă continuă să creadă că raportul beneficiu-risc al vaccinului este pozitiv.  

Comitetul pentru siguranța vaccinurilor din Noua Zeelandă a mai spus că alte două persoane, inclusiv un tânăr de 13 ani, au murit cu o posibilă miocardită după ce s-au vaccinat.

Pentru a asocia moartea copilului cu efectele adverse ale vaccinului s-au făcut mai multe cercetări, în timp ce moartea unui bărbat de 60 de ani este puțin probabil să fie legată de administrarea serului.  

În ciuda efectelor secundare rare, consiliul pentru siguranța vaccinurilor a declarat că beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile, scrie Reuters

×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda Pfizer vaccin
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close