Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Bacău, care a vrut să îşi omoare soţia cu o substanţă toxică, a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Bacău, care a vrut să îşi omoare soţia cu o substanţă toxică, a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Bacău, care a vrut să îşi omoare soţie cu o substanţă toxică pe care i-a şi injectat-o, a fost condamnat la închisoare.

Un bărbat din Bacău, care a vrut să îşi omoare soţia cu o substanţă toxică, a fost condamnat la închisoare
Sursa foto: Getty images | Bill Oxford
de Ştefan Petrică    |    14 Noi 2022   •   15:41

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv pe Ioan Botea, un bărbat în vârstă de 51 de ani, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Individul a fost condamnat în trecut la 12 ani de închisoare şi pentru omor calificat şi a fost eliberat în iunie 2012, cu un rest rămas de executat de 1.250 de zile de închisoare.

În urmă cu câteva luni, bărbatul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a luat decizia sa îşi ucidă nevasta. A luat din grajdul casei din satul Ciuturești, județul Bacău, acolo unde locuiește, o sticluță cu un produs veterinar toxic (Evomec) și o seringă, pe care le-a pus pe o masă.

La un moment dat, el a legat-o pe femeie cu o curea şi a imobilizat-o, iar apoi i-a injectat substanţa toxică.

După două ore și-a eliberat soția, spunându-i că poată să facă ce vrea, doar să nu spună la nimeni ce i-a făcut. Femeia a ieșit în stradă și i-a povestit unui vecin ce s-a întâmplat, iar acesta a chemat Poliția.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, inclusiv faptul că timp de şapte ani şi-a agresat constant soţia, fiind şi internat la psihiatrie pentru acest lucru.

"Infracţiunea a fost săvârşită cu intenţie directă. În acest sens, inculpatul a cunoscut că persoana vătămată va fi privată de libertate și a urmărit acest rezultat, tocmai pentru a putea comite și alte atrocități asupra acesteia", a constatat instanţa de judecată, potrivit jurnaliştilor de la adevarul.ro.

După toate acestea, victima şi-a retras plângerea pentru lovire şi alte violenţe, declarând că doreşte să se împace cu soţul său. Anchetatorii au stabilit că femeia a făcut acest lucru pentru că este dependentă financiar de soţ.

"Inculpatul a evidențiat un grad sporit de periculozitate și arătând un profund nerespect cu privire la relațiile sociale contra libertății persoanei. A profitat de circumstanțele comiterii faptei la adăpostul domiciliului comun, în timpul nopții, astfel că victima nu a avut nicio șansă să se opună, să se apere sau să fugă", este concluzia instanței de judecată.

×
Subiecte în articol: Bacău
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close