Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul blocat de 18 ani într-un aeroport din Paris a murit cu câteva mii de euro în buzunar

Bărbatul blocat de 18 ani într-un aeroport din Paris a murit cu câteva mii de euro în buzunar

Mehran Karimi Nasseri, un bărbat care a trăit ultimii 18 ani blocat într-un aeroport din Paris a murit la vârsta de 76 de ani, din cauze naturale.

Bărbatul blocat de 18 ani într-un aeroport din Paris a murit cu câteva mii de euro în buzunar
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2022   •   11:37

Mehran Karimi Nasseri a locuit timp de 18 ani într-un aeroport din Paris. Povestea de viaţă a bărbatului a inspirat filmul din 2004 a lui Steven Spielberg, "The Terminal". Nasseri a murit din cauze naturale.

Celebrul apatrid cu origini iraniene, Mehran Karimi Nasseri a murit în aeroportul care l-a găzduit timp de 18 ani. Bărbatul în vârstă de 76 de ani a decedat din cauze naturale, conform raportului medico-legal. Asupra sa au fost descoperite câteva mii de euro.

Povestea de viaţă a lui Nasseri a inspirat filmul din 2004 „The Terminal”, în regia lui Steven Spielberg şi cu Tom Hanks în rol principal. A plecat din Iran în 1977 fiind persecutat politic şi a primit statutul de refugiat în Belgia de la ONU.

În 1988 decide că vrea să îşi caute mama, de origine scoţiană, însă în drumul către Londra, îşi pierde actele. Britanicii nu îi permit intrarea în ţară în lipsa unor documente doveditoare care să-i confirme statutul şi îl trimit la Paris, notează Mediafax.

În Franţa începe o nouă aventură pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, unde s-a refugiat pe băncile din sala de aşteptare a Terminalului 1.

În 1992, o instanţă franceză a decis că, după ce a intrat legal în ţară, nu putea fi expulzat de pe aeroport, dar nu i se putea acorda permisiunea de a intra în Franţa.

În ciuda faptului că ulterior i s-a recunoscut statutul de refugiat şi a primit dreptul de a rămâne în Franţa în 1999, a rămas pe aeroport până în 2006, când a fost dus la spital pentru a fi tratat de o boală. Ulterior, el a locuit tot în aeroport.

×
Subiecte în articol: paris Charles de Gaulle
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close