Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat de 61 de ani din Botoșani și-a cumpărat vaci cu 12.000 de euro falsificați

Un bărbat de 61 de ani din Botoșani și-a cumpărat vaci cu 12.000 de euro falsificați

Individul a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani după ce a falsificat mai multe bancnote de 500 de euro, iar pe unele dintre acestea le-a folosit pentru a-şi cumpăra bovine. Bancnotele contrafăcute au fost găsite, în urma unui flagrant, în maşina acestuia.

Un bărbat de 61 de ani din Botoșani și-a cumpărat vaci cu 12.000 de euro falsificați
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    30 Dec 2020   •   17:30

Totul a ieşit la iveală în urma unor cercetări făcute de poliţiştii din Botoşani, într-un dosar privind infracţiunile de punere în circulaţie de monedă străină falsificată şi înşelăciune. 

Astfel, la data de 29 decembrie 2020 poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Suceava-Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani cu sprijinul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefăneşti au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Botoşani şi a comunei Dobârceni şi au organizat un flagrant.

În autoturismul unui bărbat 61 de ani din comuna Dobârceni, au fost identificate bancnote contrafăcute.  

“În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în luna decembrie 2020, bărbatul de 61 de ani, în urma achiziţionării unor bovine a plătit pentru acestea cu douăzeci şi patru de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro”, se arată în comunicatul IPJ Botoşani. 

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului de pe lângă Judecătotia Săveni, pentru infracţiunile de punere în circulaţie de monedă străină falsificată şi înşelăciune, urmând să se stabiliească cu exactitate împrejurările producerii faptelor, precum şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

 

 

 

×
Subiecte în articol: bani falsi Botoșani vaci
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close