Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Botoșani și-a omorât fratele geamăn cu 30 de lovituri de cuțit după ce a băut diluant, apoi și-a chemat vecinul și s-a lăudat cu crima

Un bărbat din Botoșani și-a omorât fratele geamăn cu 30 de lovituri de cuțit după ce a băut diluant, apoi și-a chemat vecinul și s-a lăudat cu crima

Un bărbat de 50 de ani din comuna Unțeni, județul Botoșani, și-a ucis fratele geamăn după ce a băut diluant. Acestuia i s-a făcut rău după ce a consumat băutura toxică dar a refuzat să meargă la spital. Câteva ore mai târziu, și-a chemat un vecin în casă pentru a-i arăta o scenă cumplită: "Hai sa-ti arăt ceva ce n-ai mai văzut niciodată".

Un bărbat din Botoșani și-a omorât fratele geamăn cu 30 de lovituri de cuțit după ce a băut diluant, apoi și-a chemat vecinul și s-a lăudat cu crima
Sursa foto: Hepta
de Cătălin Onofrei    |    Mia Lungu    |    09 Mar 2021   •   18:38

Cei doi frați gemeni de 50 de an nu erau cunoscuți de vecini că fiind violenți.

În cursul zilei de marți, unul dintre ei a băut diluant. La scurt timp, în jurul prânzului, i s-a făcut rău iar un vecin a chemat o ambulanță. Bărbatul a refuzat însă să plece cu ambulanta la spital.

Câteva ore mai târziu, bărbatul a mers acasă și și-a omorat fratele geamăn într-un mod sângeros și violent. Acesta i-a aplicat 30 de lovituri de cuțit în zona capului, după care a mers la un vecin să-i arate ce a făcut: " hai să ți arăt ceva ce n-ai mai văzut niciodată". 

Vecinul a alertat poliția care l-a ridicat deja pe bărbat pentru a-l duce la audieri.

Potrivit oamenilor din sat cei doi bărbaţi munceau cu ziua în ultima perioadă, erau liniştiţi şi, în afara de slăbiciunea de a bea un pahar în plus, nu aveau alte vicii. Din contra, cei doi aveau grijă de mama lor, bolnavă.

"Ăsta care e luat de poliţie e mai mic cu zece minute. Dar el era mai mult cu băutura. Nu era zi în care să nu îl vezi beat. Prin sat nu erau agresivi. Mama lor e bolnavă, acasă. Celălalt ai avea grijă, făcea de mâncare în casă, mulgea vaca. Acum, săraca, unul mort, unul la puşcărie. Ce face băutura", a spus o mătuşă a celor doi fraţi. 

"Hai să îţi arăt ceva special"

În jurul amiezii, agresorul şi-ar fi procurat o sticlă de diluant. I-a spus unui vecin că are nevoie acasă şi l-a rugat pe acesta să îi cumpere o sticlă. A băut câteva sticle de bere la un bar din sat, iar la un moment dat, din greşeală, a luat două guri de diluant. Acesta a scuipat repede lichidul toxic, dar unul din vecini a apelat la 112.

O ambulanţă venită la faţa locului l-a consultat pe bărbat, care era conştient şi nu prezenta semne de intoxicare şi nici nu era agresiv. Acesta a refuzat transportul la spital, motivând cadelor medicale că nu are nimic şi nu el a chemat ambulanţa. Între timp, fratele acestuia a ajuns şi el la ambulanţă, insistând ca acesta să meargă totuşi la spital pentru a fi consultat, de teamă să nu i se facă rău ulterior.

Grija pe care i-o purta fratelui cu câteva minute mai mic avea însă să se întoarcă împotriva sa, pentru că acesta a început să devină mai agresiv cu fratele care insista să meargă la spital. Cei doi ai mers acasă, unde conflictul dintre ei a escaladat, iar într-un acces de furie, când cei doi erau în spatele casei, lângă nişte coceni, agresorul a luat un cuţit şi a început să lovească cu o violenţă ieşită din comun.

A înfipt lama cuţitului în faţa şi în gâtul propriului frate de câteva zeci de ori. Ulerior, cu un calm nefiresc, acesta a mers la un bar din apropiere, unde l-a abordat pe barman, cu care se cunoaşte.

"A venit la mine şi îmi spune hai să îţi arăt ceva. Ceva special. Ce nu ai mai văzut. Îmi arăta că are sânge pe mâini. Apoi îmi spune hai să îţi arăt că l-am omorât pe Dorian (n.r. - fratele geamăn al agresorului). Doi oameni de pe aici au mers cu el şi le-a arătat. Eu am sunat la şeful de post şi am zis să chem ambulanţa, poate mai are vreo şansă", a povestit cel care a apelat serviciul 112. 

Cadre medicale şocate de violenţa crimei

La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj de poliţie din zonă, dar şi echipajul cu medic al SMURD. Până şi cadrele medicale au fost şocate de imaginea care li s-a desfăşurat în faţa ochilor. Victima zăcea într-o baltă de sânge, tăiată la gât şi cu aproape 30-40 de plăgi înjunghiate în zona feţei şi gâtului.

"La locul intervenţiei am găsit un bărbat de aproximativ 50 de ani, victimă a unei agresiuni. Prezenta multiple plăgi înjunghiate în regiunea cervicală anterioară şi latero-cervicală dreaptă. Vorbim despre leziuni importante, incompatibile cu viaţa. Din păcate nu am putut decât să declarăm decesul victimei", a precizat medicul Dănuţ Panaitescu, specialist în medicina de urgenţă în cadrul UPU-SMURD. 

Fratele agresor a fost imediat reţinut de poliţişti acesta neopunând nicio rezistenţă. Ulterior, oamenii legii au decis ca acesta să fie transportat la Urgenţe pentru a fi consultat de cadrele medicale, după care va fi internat la Secţia de Psihiatrie.

×
Subiecte în articol: barbat geamăn Botoșani ucis cutit diluant
Parteneri
Jandarmeriţa prinsă cu droguri în poşetă s-a întors la muncă
x close