Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a furat peste 17.000 de lei dintr-o firmă din București și a fost arestat preventiv

Un bărbat a furat peste 17.000 de lei dintr-o firmă din București și a fost arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost arestat preventiv după ce a furat 17.200 de lei dintr-un complex comercial din Sectorul 2, București.

Un bărbat a furat peste 17.000 de lei dintr-o firmă din București și a fost arestat preventiv
de Andreea Ştefan    |    12 Mai 2023   •   15:20

La data de 11 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 8 Poliție au reținut un bărbat,  în vârstă de 59 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 20 februarie 2023, Secția 8 Poliție a fost sesizată de către reprezentantul unei societăți comerciale, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 07.30, din incinta societății, cu punct de lucru în cadrul unui complex comercial din Sectorul 2, ar fi fost sustrase încasările firmei și registrul de casă.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost comisă de către un bărbat, în vârstă de 59 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

La data de 11 mai 2023, bănuitul a fost depistat și condus la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. 

În cursul acestei zile față de bărbat a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. 
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate de către Secția 8 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, bărbatul mai are antecedente pe același mod de operare și a mai fost condamnat în trecut pentru o dare de mită.

×
Subiecte în articol: București furt calificat
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close