Antena 3 CNN Actualitate Soluţia unui antrenor din Bucureşti pentru tinerii care doresc să devină poliţişti şi vor rezultate bune la proba fizică

Soluţia unui antrenor din Bucureşti pentru tinerii care doresc să devină poliţişti şi vor rezultate bune la proba fizică

Tinerii români îşi doresc să devină poliţişti, doar că nu prea trec de probele fizice. Numai la admiterea din această toamnă, 30% dintre candidați au rămas repetenți la proba sportivă. După ce a văzut aceste rezultate, preparatorul fizic, Iulian Dinu, s-a decis să dea o mână de ajutor celor care îşi doresc o carieră în Poliţie.

Soluţia unui antrenor din Bucureşti pentru tinerii care doresc să devină poliţişti şi vor rezultate bune la proba fizică
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    25 Sep 2022   •   23:30

Iulian Dinu a avut această iniţiativă după ce peste 30% din cei care au candidat anul acesta au picat chiar după prima probă. 

"Devine din ce în ce mai greu, iar probele sportive necesită o pregătire în prealabil de 9 chiar şi 12 luni înainte. Dacă va intra în vigoare, noi o să adaptăm traseul pe noile norme şi o sa ne pregătim suplimentar pentru a putea lua calificativul admis", spune Iulian Dinu, preparator sportiv.

Viitorii candidați sunt conștienți de faptul că proba sportivă este eliminatorie, aşa că încep pregătirea din timp pentru a putea face faţă.

Pe lângă traseul aplicativ, Iulian îi ajută pe viitorii studenți şi cu exerciții de forță, viteză, şi rezistență.

"Facem exerciții specifice de forță, rezistență, antrenamente pe stadionul de alergare, antrenamente pe treptele de alergare să sporim şi forţa şi explozia. Avem o multitudine de exerciții, nu doar din cadrul traseului", spune Iulian Dinu, preparator sportiv.

Echipa Antenei 3 a vrut să încerce traseul respectiv, iar rezultatul a fost, evident, necesitatea unui antrenament mai intens.

Faptul că probleme sportive sunt o piatră de încercare grea pentru candidații la un loc la Academia de Poliţie o demonstrează şi procentul mare de elevi respinși. Doar în acest an, 30% din candidați au picat.
 

×
Subiecte în articol: politisti tanar
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close