Antena 3 CNN Actualitate Bărbat din Vaslui, condamnat de magistrați să locuiască cu soția, dar să nu se apropie de ea

Bărbat din Vaslui, condamnat de magistrați să locuiască cu soția, dar să nu se apropie de ea

Soluție inedită găsită de magistrații din Huși într-un caz de violență domestică un bărbat acuzat că își bătea soția va împărți locuința chiar cu propria victimă, dar nu va avea voie să se apropie de ea sub nicio formă.

Bărbat din Vaslui, condamnat de magistrați să locuiască cu soția, dar să nu se apropie de ea
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    06 Aug 2022   •   09:07

"Soluția aleasă este o adevărată dovadă de creativitate din partea magistraților de la Judecătoria din Huși. Până la despărțire, cei doi locuiau în aceeași casă, astfel că, dacă bărbatul ar fi nevoit să părăsească locuința conjugală, ar urma să stea pe străzi. Drept urmare, victima, cât și agresorul vor continua acum să locuiască sub același acoperiș. Însă, bărbatul va sta în partea din spate a casei, iar femeia se va folosi de partea din față a locuinței, inclusiv bucătăria.

Mai mult, ca să evite orice tip de conflict între cei 2 magistrați au decis ca bărbatul să nu aibă voie să se apropie la mai puțin de 5 metri de soția lui. În plus, ordinul de restricție va fi valabil pe o perioadă de 6 luni de zile", a transmis corespondentul Antena 3 Cătălina Buzoianu.

Decizia magistraților din Huși a fost salutată de către breasla avocaților, care spun că este o soluție adecvată. Dacă ar fi trebuit să părăsească locuința conjugală, cel mai probabil, bărbatul ar fi devenit un om al străzii și atunci trebuia găsită o soluție de compromis.

Și, chiar dacă cei doi vor locui practic în aceeași casă, bărbatul știe că nu are voie să se apropie de victimă la mai puțin de 5 metri astfel că, dacă nu respectă această decizie, riscă să fie arestat și, până la urmă, și în acest fel, decizia ar putea să-și atingă și scopul final, și anume acela de îndreptare a comportamentului agresorului.

 

×
Subiecte în articol: magistrati condamnat
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close