Antena 3 CNN Actualitate Un an de închisoare cu executare pentru un bărbat care a fugit din spital fără să aștepte rezultatul testului COVID-19

Un an de închisoare cu executare pentru un bărbat care a fugit din spital fără să aștepte rezultatul testului COVID-19

Un buzoian de 36 de ani este primul român condamnat la un an de inchisoare cu executare, dupa ce a fugit dintr-un modul izolator aflat in curtea Sectiei de Boli Infectioase, unde astepta rezultatul testului PCR pentru COVID-19. Acesta a fost gasit vinovat sub acuzatia de zădărnicire a combaterii bolilor.

Un an de închisoare cu executare pentru un bărbat care a fugit din spital fără să aștepte rezultatul testului COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    16 Dec 2020   •   11:50

Totul s-a întâmplat în luna aprilie, când bărbatul a fost internat pentru că tușea. La o zi după internare, acesta a plecat acasă fără permisiunea medicilor, fiind ulterior adus de polițiști înapoi în unitatea sanitară. Atunci a aflat că nu are COVID-19, ci TBC. Totuși, pentru că a fugit din spital înainte de a afla rezultatul testului, bărbatul a fost acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor și a fost găsit vinovat de instanța din Buzău.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Judecatoria Buzau i-a interzis bărbatului exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei. El a fost obligat și la plata cheltuielilor de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close