Antena 3 CNN Actualitate Bărbat din Giurgiu, în timp ce mascații îi puneau cătușele: "Băi, chem Poliția! Chem Poliția!"

Bărbat din Giurgiu, în timp ce mascații îi puneau cătușele: "Băi, chem Poliția! Chem Poliția!"

Un bărbat din Giurgiu le-a strigat mascaţilor, miercuri, în timp ce aceştia îl încătuşau, că va chema Poliţia, nemulţumit de ceea ce i se întâmplă.

Bărbat din Giurgiu, în timp ce mascații îi puneau cătușele: "Băi, chem Poliția! Chem Poliția!"
Un bărbat din Giurgiu, în timp ce mascații îi puneau cătușele: "Băi, chem Poliția! Chem Poliția!"
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2021   •   08:50

Miercuri dimineaţă are loc o amplă operațiune, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei, făcând mai multe percheziţii pentru destructurarea unor grupări specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică şi trafic de droguri.

În timp ce arestau un bărbat din Giurgiu, acesta le striga mascaților: "Băi, chem Poliția! Chem Poliția!", striga bărbatul.

"La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii  DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 457 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave. 

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor", se arată în comunicatul DIICOT remis, miercuri, presei.


 

×
Subiecte în articol: Giurgiu încătuşa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prognoza meteo, 24 iunie - 22 iulie: Vremea va fi mai caldă decât cea normală
x close