Antena 3 CNN Actualitate Bărbat împușcat de polițiștii din București, după ce i-ar fi ameninţat cu un topor când încercau să-l imobilizeze

Bărbat împușcat de polițiștii din București, după ce i-ar fi ameninţat cu un topor când încercau să-l imobilizeze

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împușcat în picior, după ce ar fi amenințat cu un topor polițiștii care încercau să-l imobilizeze în urma unui conflict anterior cu sora sa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2024   •   14:10

Joi seară, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 4 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 22.30, prin sistem 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 1, o femeie este amenințată de către fratele său, cu un ”obiect tăietor-înțepător”.

Polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, ”care prezenta un comportament agresiv, având asupra sa un obiect contondent și care le-a comunicat polițiștilor să nu intre în curtea imobilului”.

"Astfel, polițiștii au luat legătura cu sora bărbatului, care le-a relatat polițiștilor faptul că, în urma unui conflict verbal, ar fi fost amenințată de fratele ei cu un obiect tăietor-înțepător, iar ulterior aceasta a părăsit incinta locuinței, fără să fi suferit vătămări.

Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat și era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu polițiștii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori și al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii și nu a dorit sa inițieze contact cu aceștia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forță în curtea imobilului. Având în vedere că, la momentul pătrunderii polițiștilor, bărbatul a devenit agresiv și s-a apropiat amenințător cu toporul către aceștia, încercând să-i lovească, conform procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a executat foc, la nivelul membrului inferior stâng, cu armamentul din dotare, respectiv arma cu muniție de cauciuc”, potrivit Poliției Capitalei.

La fața locului a fost prezentă și o echipă de prim-ajutor, care a intervenit de îndată, bărbatului fiindu-i acordate îngrijiri medicale.

"Întrucât în urma utilizării armamentului, persoana în cauză a suferit leziuni la nivelul membrului inferior stâng, acesta a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigații suplimentare. Facem precizarea că polițiștii nu au suferit vătămări, în urma intervenției.

De asemenea, în interiorul casei, au fost găsite și ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înțepător și un topor. În continuarea activităților procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.

De asemenea, persoana vătămată și-a exprimat consimțământul referitor la purtarea unui dispozitiv electronic de monitorizare, pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, fiind dispusă astfel măsura purtării, de către autor, a unei brățări electronice. Cercetările sunt continuate de către Secția 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de amenințare”, se menționează în finalul comunicatului.

×
Subiecte în articol: București Bărbat împușcat
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close