Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Neamț a încercat să se arunce în aer cu copilul de șapte ani, cu mascații la ușă: Trei butelii au explodat când agenții au intrat în casă

Un bărbat din Neamț a încercat să se arunce în aer cu copilul de șapte ani, cu mascații la ușă: Trei butelii au explodat când agenții au intrat în casă

Un bărbat din Neamț a fost arestat miercuri după ce a declanșat în mod intenționat o explozie într-un bloc din Neamț. În jur de 20 de persoane au fost evacuate din clădire, iar un copil de șapte ani, chiar fiul bărbatului, a fost rănit în urma incendiului. Bărbatul a vrut să se sinucidă ca să nu predea băiatul fostei soții.

Un bărbat din Neamț a încercat să se arunce în aer cu copilul de șapte ani, cu mascații la ușă: Trei butelii au explodat când agenții au intrat în casă
de Mia Lungu    |    27 Ian 2021   •   16:00

Pompierii au intervenit la stingerea incendiului și, din primele cercetări, s-a constatat că bărbatul a dat foc intenționat la niște cârpe și a dat drumul la gazul din trei butelii.

Se pare că în urma unui proces, bărbatul de 39 de ani a pierdut custodia copilului și când a venit momentul să predea minorul fostei soții, a amenințat că va da drumul la gaz și va incendia locuința aflată la etajul I al unu bloc din Piatra-Neamț.

Soția a anunțat imediat la „112” iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliției și ISU Neamț. Când mascații au intrat peste el în apartament acesta a aprins flacăra și s-a produs o explozie, potrivit unui comunicat al IPJ Neamț

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că fostul soț va incendia locuința în care se află împreună cu fiul său minor. 

Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor SAS. În momentul în care luptătorii SAS au pătruns în incinta imobilului celui în cauză, s-ar fi produs o explozie, urmată de izbucnirea unui incendiu.  

Incendiul izbucnit a fost localizat și lichidat de pompieri.

Minorul a fost scos din imobil de un polițist, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În acest moment, persoana bănuită de comiterea faptei se afla în custodia polițiștilor. Cercetarea la fața locului este în desfășurare, fiind informat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Din cercetările preliminare efectuate a reieșit că, pe fondul unui litigiu cu fosta soție privind încredințarea minorului, bărbatul ar fi recurs la acest gest.

Copilul a suferit arsuri pe față iar bărbatul care a incendiat apartamentul are arsuri pe față și mâini. Băiatul a fost transportat către spitalul din Piatra Neamț, iar tatăl său a primit îngrijiri de la cadrele medicale de pe ambulanță, potrivit unui comunicat al ISU Neamț.

Ca urmare a unei solicitări venite din partea IPJ, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție,  o autospecială pentru lucru la înălțime și o autospecială pentru stingere cu apă și spumă.

Incendiul s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze (de la butelii) într-un apartament situat la primul etaj dintr-un bloc de locuințe din strada Grigore Ureche.

Toți locatarii din bloc au fost evacuați.

În urma incendiului au rezultat două victime: un minor de 7 ani și un bărbat de 39 de ani. Minorul a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț.  Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de la SAJ. 

La locul evenimentului s-au deplasat reprezentanți din cadrul Primăriei Piatra Neamț și reprezentanți de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

×
Subiecte în articol: incendiu explozie bloc Neamţ copil arsuri
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close