Antena 3 CNN Actualitate Cel mai în vârstă bârbat din Japonia, supravieţuitor al bombei atomice de la Hiroshima, a murit la 111 ani

Cel mai în vârstă bârbat din Japonia, supravieţuitor al bombei atomice de la Hiroshima, a murit la 111 ani

Shigeru Nakamura, considerat cel mai în vârstă bărbat din Japonia, a murit, astăzi, la vârsta de 111 ani într-un cămin de bătrâni din prefectura Hiroshima.

Cel mai în vârstă bârbat din Japonia, supravieţuitor al bombei atomice de la Hiroshima, a murit la 111 ani
Sursa foto: english.kyodonews.net
de Claudia Popovici    |    16 Noi 2022   •   16:23

Născut pe 11 ianuarie 1911 în Jinsekikogen, în prefectura Nakamura din vestul Japoniei, Nakamura a fost expus efectelor ulterioare ale bombardamentului atomic de la Hiroshima, lansat pe 6 august 1945 de forţele americane la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a mers să ajute la operaţiunile de curăţare a dărâmăturilor în oraşul devastat în urma atacului.

Shigeru Nakamura a devenit cel mai în vârstă bărbat din Japonia după ce fostul deţinător al titlului a murit la vârsta de 112 ani în prefectura Nara, pe 9 septembrie 2022.

Într-un interviu pentru Kyodo, Nakamura a declarat că secretul sănătății sale este "iubirea faţă de oameni", notează english.kyodonews.net

Shigeru Nakamura a participat la lucrări în domeniul ingineriei civile timp de mulţi ani.  Când lucra la construcţia de drumuri în regiunea muntoasă în care s-a născut se "simţea cel mai fericit", spunea el în cadrul unui interviu.

Cel mai în vârstă bărbat din Japonia este acum Gisaburo Sonobe, 111 ani, din prefectura Chiba, lângă Tokyo, în timp ce cea mai în vârstă persoană din ţară este Fusa Tatsumi, o femeie de 115 ani din prefectura Osaka, potrivit Ministerului nipon al Sănătăţii.

Potrivit Guinness World Records, în mai 2022 venezueleanul Juan Vicente Perez, în vârstă de 113 ani, a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close