Antena 3 CNN Actualitate Caz sever de malarie depistat în România. Bărbatul este internat la Institutul Victor Babeș din Capitală

Caz sever de malarie depistat în România. Bărbatul este internat la Institutul Victor Babeș din Capitală

Un navigator român revenit în ţară recent dintr-un stat din Africa Centrală a fost diagnosticat cu malarie. 

Caz sever de malarie depistat în România. Bărbatul este internat la Institutul Victor Babeș din Capitală
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2021   •   11:36

Bărbatul a fost diagnosticat cu o formă severă de malarie la Constanţa, în urmă cu câteva zile, iar joi a fost transferat la Institutul Victor Babeș din Capitală.

Pacientul, în vârstă de 45 de ani, acuza febră puternică şi dureri de cap.

Bărbatul de 45 de ani are febră puternică şi dureri de cap

Marinarul diagnosticat cu malarie s-a întors recent din Gabon. El a mers la un spital din Constanţa pe 7 decembrie, unde i s-au prelevat analize. 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, bărbatul s-a prezentat în urmă cu câteva zile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, spunând medicilor că se simte rău.

Medicii au suspectat că pacientul ar putea avea malarie, iar testele pe care le-au făcut au confirmat acest lucru. 

Malaria este o boală infecțioasă des întâlnită în multe zone tropicale și subtropicale. Parazitul malariei este transmis prin înțepătura femelei țânțarului anofel.

Formele severe de malarie se manifestă prin febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, vărsături, tuse, diaree și dureri abdominale. 

La acestea se pot adăuga simptome precum insuficiența renală acută, convulsii generalizate, colaps circulator, urmate de somnolență, chiar comă și deces.

Pacientul s-a întors recent din Africa

"Este vorba despre un pacient, ajuns la Urgența Spitalului Județean Constanța la începutul acestei săptămâni. Prezenta sindrom febril, cefalee, stare generală proastă. 

Având în vedere simptomele, a fost consultat de către medicul infecționist care a decis să îi facă analizele și testele aferente unei boli tropicale. 

În urma investigațiilor de specialitate s-a confirmat diagnosticul de malarie. Ulterior, pacientul a fost transferat la un spital de boli infecțioase din Capitală", a transmis purtătorul de cuvânt al SCJU Constanța, Crina Kibedi, potrivit ziuadeconstanta.ro.

Ultimul caz de malarie a fost confirmat în iulie la Iași, în cazul unui bărbat de 59 de ani care a călătorit în luna iunie în Camerun.

×
Subiecte în articol: malarie africa
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close