Antena 3 CNN Actualitate Bărbat mort pe munte: ”Zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre”

Bărbat mort pe munte: ”Zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre”

Un barbat de aproximativ 60 de ani, instalatorul de la cabana Piatra Arsa a murit pe munte duminica dupa-amiaza.

Bărbat mort pe munte: ”Zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre”
de Andreea Cigolea    |    24 Ian 2021   •   22:16

Barbatul era un cunoscut al muntelui, iar duminica a dus un grup de turiști cu snow mobilul la cota 2000. La un moment dat i s-a făcut rău și a cazut efectiv din picioare. Se afla in zona cunoscuta drept Șaua Călugărului, de unde a și fost luat. Doua echipe de salvamontisti au încercat sa il resusciteze, insa fara succes.

Din informațiile oferite de apropiați se pare ca bărbatul era cunoscut cu afecțiuni cardiace. Dupa manevrele de resuscitare care au durat mai bine de 50 de minute, trupul neînsuflețit a fost coborat la cota 1400 de catre salvatorii montani din Sinaia.

”La ora 11:03 am fost anunțați că o persoană se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coborâm drept de pe Furnica cu snowmobilul (pantă cu înclinație de 40 grade) astfel prima echipă de intervenție ajunge la fața locului la 11:09. Evaluam și constatăm că persoana a intrat în stop cardio-respirator. Sunt inițiate manevrele de resuscitare, efectuându-se masaj cardiac și pentru câteva minute pacientul pare să-și revină. Continuăm masajul timp de 50 de minute. Din păcate tot ce ne-a mai rămas de facut a fost să-l transportăm la Cota 1400.

Este o zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre. Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” este mesajul Salvamont Sinaia. 

×
Subiecte în articol: munte
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close