Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din județul Sibiu care și-a condus mașina cu un câine legat de cârlig, sancționat cu o amendă infimă

Un bărbat din județul Sibiu care și-a condus mașina cu un câine legat de cârlig, sancționat cu o amendă infimă

Bărbatul din Rășinari, județul Sibiu, care a fost filmat recent plimbându-și câinele pe șosea, legat de cârligul mașinii, a fost identificat de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor și amendat cu suma de 1.000 de lei.

Un bărbat din județul Sibiu care și-a condus mașina cu un câine legat de cârlig, sancționat cu o amendă infimă
Sursa foto: Youtube/Turnul Sfatului TV
de Adelina Miron    |    08 Iul 2021   •   18:24

„În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cardul I.P.J. Sibiu, în cursul acestei zile a fost identificat bărbatul care a condus, în urma cu câteva zile, un autoturism de care era legat un câine. Este vorba despre un bărbat din localitatea Rășinari, proprietar al câinelui.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru pentru producerea acestuia de suferință nejustificată conform prevederilor articolului 19, aliniatul 1 din O.U.G. nr. 55/2002R. De asemenea, proprietarul câinelui a fost avertizat în scris pentru neidentificarea prin microcipare și nesterilizarea animalului conform prevederilor articolului 8, aliniatele 4 și 13, indice 2 din O.U.G. nr. 155/2001", a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Județului Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

În urma examinării câinelui nu au fost descoperite leziuni care să duca la mutarea animalului într-un centru de ocrotire a animalelor.
 

×
Subiecte în articol: sanctiune Sibiu barbat caine
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close