Antena 3 CNN Actualitate Teste COVID false, vândute cu 300 de lei pentru cei care doresc să plece în vacanță

Teste COVID false, vândute cu 300 de lei pentru cei care doresc să plece în vacanță

Un bărbat din Vâlcea a fost reținut după ce a vândut teste COVID falsificate, pentru cei care doreau să plece în vacanță. Prețul unui astfel de test era de 300 de lei. În vizor este și o agenție de turism. De aici au fost ridicate bunuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptelor.

Teste COVID false, vândute cu 300 de lei pentru cei care doresc să plece în vacanță
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    10 Iun 2021   •   11:32

În cursul zilei de marți, polițiștii bucureșteni au făcut două percheziții în județul Vâlcea,  într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals, anunță joi Poliția Capitalei.

Din primele informații, se pare că în perioada februarie 2021 până în prezent, un bărbat de 51 de ani ar fi vindut celor interesați, în special celor care doresc să călătorească în afara țării, pentru 300 de lei, buletine de analize medicale falsificate cu rezultatul negativ la virusul SARS-COV-2.

Suspectul, împreună cu un alt bărbat de 44 de ani, au fost audiați.

În urma cercetărilor, s-a descoperit faptul că bărbatul de 51 de ani ar fi vândut mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăți. De asemenea, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani.

Totodată, de la o agenție de turism dintr-un județ au fost ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

×
Subiecte în articol: Valcea
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close