Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Alba şi-a aflat pedeapsa, după ce a găsit un card pe jos şi a făcut cumpărături

Un bărbat din Alba şi-a aflat pedeapsa, după ce a găsit un card pe jos şi a făcut cumpărături

Un bărbat din Zlatna, judeţul Alba, şi-a aflat pedeapsa, după ce a găsit un card pe jos şi a făcut mai multe cumpărături de până în 100 de lei pentru a nu fi nevoit să tasteze codul PIN.

Un bărbat din Alba şi-a aflat pedeapsa, după ce a găsit un card pe jos şi a făcut cumpărături
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   14:23

Totul s-a întâmplat în luna aprilie a anului trecut, atunci când o femeie din Zlatna a mers la un ATM, a retras o sumă de bani, iar apoi şi-a pierdut cardul bancar pe stradă.

Un bărbat a găsit cardul pe jos şi a mers în mai multe magazine şi a făcut cumpărături de până în 100 de lei, astfel că nu a fost nevoit să tasteze codul PIN.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 15.04.2022, în jurul orelor 17:00, pe raza oraşului Zlatna, inculpatul şi-a însuşit cardul bancar emis de ING, aparţinând persoanei vătămate şi a efectuat un număr de cinci operaţiuni de plată prin folosirea fără drept a cardului persoanei vătămate, pentru achitarea contravalorii unor produse cumpărate de la un magazin din Zlatna, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare totală de 297 lei, potrivit alba24.ro.

Femeia a fost înştiinţată prin sms-uri de fiecare dată când bărbatul i-a folosit cardul, astfel că a mers la Poliţie şi a depus o plângere.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, iar pe 30 ianuarie 2023, judecătorii din Alba Iulia l-au condamnat la un an şi şase luni de închisoare.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată.

×
Subiecte în articol: Zlatna judeţul Alba
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close