Antena 3 CNN Actualitate Doi bărbați au ajuns de urgență la Institutul "Matei Balș". Au fost diagnosticați cu o boală rară după ce au mâncat alimente din conservă

Doi bărbați au ajuns de urgență la Institutul "Matei Balș". Au fost diagnosticați cu o boală rară după ce au mâncat alimente din conservă

Doi bărbați au fost internați în stare gravă la Institutul Matei Balș după ce au consumat mâncare din conservă. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   10:26

Doi bărbați, în vârstă de 54 și 76 de ani, au ajuns la Institutul "Matei Balș" cu o boală rară care le pune viața în pericol.

În urma investigațiilor medicale s-a descoperit că aveau botulism, o afecțiune provocată de o toxină care poate ataca nervii corpului și poate duce la paralizie musculară și chiar la deces.

Cei doi s-au îmbolnăvit după ce au consumat alimente la conservă, alimente care nu au fost ținute într-un loc corespunzător și nici la temperatura optimă.

Acestă boală apare foarte rar, spun specialiștii.

Citește și: "Are nevoie de sânge!": Familia și prietenii băiatului înjunghiat în Grădina Botanică din Craiova cer ajutorul pe internet

Bacteriile care duc la această afecțiune se găsesc în mai multe locuri, însă, cu toate acestea, puțini se îmbolnăvesc, chiar și după ce consumă alimente contaminate.

De aceea, medicii ne recomandă să fim foarte atenți la produsele pe care le consumăm, mai ales în această perioadă când temperaturile sunt ridicate.

×
Subiecte în articol: botulism Institut Matei Balş
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close