Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul angajat să-l ucidă pe Puiu Mironescu la comanda fraţilor Mararu a fost prins

Bărbatul angajat să-l ucidă pe Puiu Mironescu la comanda fraţilor Mararu a fost prins

de M.Z.    |    13 Iul 2013   •   16:30

Bărbatul care l-a angajat pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Puiu Mironescu la comanda fraţilor Mararu a fost prins, iar acum este în custodia autorităţilor din Republica Moldova.

Este vorba despre Ion Durţă, pe numele căruia autorităţile au emis mandat internaţional de arestare.

Potrivit procurorilor, Durţă este cel care i-a asigurat lui Vitalie Proca toate condiţiile pentru a-l ucide pe rivalul fraţilor Mararu. I-a ajutat să intre în României, i-a asigurat cazarea la un hotel din capitală plus armele.

Totodată, anchetatorii au mai aflat că Druţă a primit în Republica Moldova o condamnare de 20 de ani de în chisoare pentru omor.

Pe 13 februarie, Bogdan şi Răzvan Mararu au fost arestaţi preventiv, în urma unei hotărâri a Tribunalului Bucureşti, la propunerea procurorilor. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Tot pe 13 februarie, interlopul Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile, în dosarul comenzii de asasinat în care Tribunalul Bucureşti a decis aceeaşi măsură preventivă în cazul fraţilor Mararu.

În aceeaşi zi, rivalii lui, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, au primit mandat de arestare preventivă pentru tot pentru 29 de zile, pentru instigare la tentativă de omor calificat, după ce anchetatorii au stabilit că aceştia l-au plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe liderul lumii interope din Piatra Neamţ, Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.

Cum au comandat interlopii Mararu uciderea rivalului lor, Puiu Mironescu. Vezi imagini cu asasinul la comandă

Pe 11 ianuarie,
trei persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce amplasau o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Şi fraţii Mararu şi Puiu Mironescu au ajuns după gratii, pentru instigare la tentativă de omor.

Imagini de la amplasarea bombei. Un poliţist, infiltrat în grupul celor care montau explozibilul

Sub maşina lui Mararau a fost amplasat un dispizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare.

Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de proprietarul vehiculului. Bomba a fost dezamorsată.

×
Subiecte în articol: Vitalie Proca ucidere bomba
Parteneri
Mașinile care nu mai au acces în centrul Capitalei
x close