Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul care a cumpărat Google.com pentru un minut

Bărbatul care a cumpărat Google.com pentru un minut

Bărbatul care a cumpărat Google.com pentru un minut
01 Oct 2015   •   13:47

Un fost angajat la Google a fost norocosul posesor al domeniului Google.com, chiar dacă numai pentru un minut, scrie playtech.ro.

Sanmay Ved a declarat pentru Business Insider că-și pierdea noaptea căutând domenii Google, în cardul serviciului companiei care permite achiziționarea site-urilor, când a constatat surprins că Google.com era disponibil.

Aceasta nu a fost singura surpriză pentru Ved. Pentru a deveni posesorul domeniului cu cel mai mare trafic din lume acesta a trebuit să scoată din buzunar doar 12 dolari. „Am lucrat pentru Google așa că mi-am creat un obicei din a mă prosti cu produsul. Am tastat Google.com și, în mod șocant, era disponibil. Am crezut că este o eroare, dar s-a dovedit că am putut urma toți pașii necesari pentru achiziționarea domeniului”, a declarat Ved.

În loc să primească emailurile care se trimit de obicei atunci când cumperi un domeniu, panoul său de control asupra site-ului recent achiziționat a început să se umple de mesaje pentru Google.com. Acesta a primit emailuri ce conțineau informații interne, pe care le-a reportat imediat echipei de securitate de la Google. Pentru un minut, bărbatul devenise webmaster-ul paginii, putând să efectueze orice tip de schimbare și-ar fi dorit.

Domnia lui Ved asupra Google a durat doar un minut, deoarece domeniile Google Domains au anulat vânzarea imediat și bărbatul a primit cei 12 dolari înapoi.

Ved nu este sigur ce s-a întâmplat de a putut să cumpere domeniul. Ar putea fi vorba de un bug în Google Domains, sau pur și simplu compania nu a reînnoit numele domeniului atunci când a venit timpul pentru asta.

Situația prin care a trecut Google nu este un caz izolat. În 2003, Microsoft nu a reînnoit adresa web Hotmail.co.uk și altcineva a cumpărat-o. În timp ce în cazul Google situația a fost remediată imediat, Microsoft a trebuit să-i ceară cumpărătorului să returneze adresa.

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close