Antena 3 CNN Actualitate Sentinţă ridicolă pentru un bărbat din Brăila care a băgat în spital doi poliţişti: “Le rup capul gaborilor!”

Sentinţă ridicolă pentru un bărbat din Brăila care a băgat în spital doi poliţişti: “Le rup capul gaborilor!”

Individul a fost condamnat pentru ultraj după ce a lovit cu bestialitate doi poliţişti chemaţi să intervina la o sesizare, într-un cartier din Brăila. Poliţiştii bătuţi au fost duşi la Ugenţe cu răni şi leziuni la nivelul capului. După un proces de aproape doi ani, agresorul a primit pentru fapta sa o sentinţă ridicol de mică.

Sentinţă ridicolă pentru un bărbat din Brăila care a băgat în spital doi poliţişti: “Le rup capul gaborilor!”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    25 Sep 2020   •   23:00

Pe 29 octombrie 2018 mai mulţi locuitori din cartierul brăilean Chercea au sunat la 112 pentru a sesiza că la o casă de pe strada Victor Vâlcovici este mare petrecere, cu muzică dată la maximum şi cu chiote, care deranjează pe toată lumea.

La faţa locului a ajuns un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Agenţii le-au cerut petrecăreţilor să dea muzica mai încet.

Proprietarul locuinţei, un individ de 32 de ani, deranjat de intervenţia poliţistilor, a început sa-i injure şi să-i lovească. În timp ce încercau să îl încătuşeze pe bătăuş, un alt bărbat de 52 de ani, prieten cu proprietarul, a tăbărât peste agenţi şi a început să îi lovească cu bestialitate, până i-a făcut una cu pământul. În timpul bătăii, a fost furat şi un dispozitiv de comunicaţii special, care nu a mai fost recuperat niciodată.

Martorii au sunat la 112 si la faţa locului au sosit şi alte echipaje de Poliţie care au reuşit, cu greutate, să-l imobilizeze pe individul extrem de violent.

Potrivit martorilor, acesta i-a ameninţat pe poliţişti şi ar fi spus: “lucrurile nu rămân aşa, vă rup capul, gaborilor!”.

Poliţiştii bătuţi au fost duşi la Ugenţe cu răni şi leziuni la nivelul capului. Iar agresorul a fost dus în faţa judecătorului, cu propunere de arestare preventivă. Individul este un personaj care a mai avut în trecut acte de violenţă. În ultimii ani, el a primit mai multe sancţiuni pentru tulburarea liniştii publice.

Curios însă este faptul că magistraţii de la Judecătoria Brăila au decis la acel moment ca agresorul să fie cercetat în libertate, fiind dispusă doar măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

După un proces de aproape doi ani, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe agresor la doar un an şi 6 luni de închisoare pentru ultraj. Asta înseamnă că bărbatul va putea ieşi, pentru bună purtare, după doar un an petrecut în spatele gratiilor.

În paralel, reprezentanţii Sindicatului Poliţistilor şi-au manifestat indignarea şi ingrijorarea cu privire la sentinţele ridicol de blânde cu care sunt sancţionate, în ultima vreme, infracţiunile de ultraj.

×
Subiecte în articol: ultraj Brăila

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close