Antena 3 CNN Actualitate Barcelona trece uşor în două manşe de Atletico Madrid în Cupa Spaniei şi trece în "sferturi". În retur: 2-1

Barcelona trece uşor în două manşe de Atletico Madrid în Cupa Spaniei şi trece în "sferturi". În retur: 2-1

Barcelona trece uşor în două manşe de Atletico Madrid în Cupa Spaniei şi trece în "sferturi". În retur: 2-1
Sursa foto: Eidur Gudjohnsen
15 Ian 2009   •   15:27

Era greu pentru Barcelona să găsească o conjunctură mai favorabilă pentru meciul care s-a disputat miercuri, pe Nou Camp, între echipa catalană şi Atletico Madrid. Lider autoritar în Primera Division la jumătatea campionatului, jucând un fotbal spectaculos şi eficient şi fiind câştigătoarea primei manşe din optimile de finală ale Cupei în deplasare, cu 3-1, FC Barcelona era plină de încredere înaintea meciului. Pe Atletico, însă, o aştepta o luptă cu morile de vânt.
Antrenorul formaţiei "blaugrana", Pep Guardiola, şi-a permis luxul de a odihni câţiva titulari, printre care Puyol, Messi sau Abidal. În condiţiile în care nici Henry sau Eto'o nu au jucat, victoria Barcelonei impresionează. Vedetele echipei catalane au intrat în a doua repriză pe teren (Puyol 65' şi Messi 73'), dar nu au influenţat decisiv partida.
Atletico avea nevoie de minim trei goluri pentru a putea spera la calificare şi a început meciul exact aşa cum trebuia, cu un gol devreme în meci. Golul a venit, totuşi, în mod logic, deoarece amândouă echipele au jucat în prima repriză, precizează site-ul www. goal.com, foarte deschis şi ofensiv. Astfel, atacanţii madrileni au putut pune presiune pe fundaşii Marquez şi Caceres, aceştia cedând, într-un final, în minutul 24. Sinama-Pongolle l-a pedepsit pe portarul Pinto, care a reacţionat greu, şi a marcat după o pasă a lui Camacho.
Doar patru minute a durat bucuria oaspeţilor, deoarece Barcelona avea pe teren jucători ofensivi de clasă, cum ar fi Bojan, Iniesta sau Hleb. În minutul 28, Bojan Krkic a sărit după o minge centrată de Sylvinho şi a înscris cu o lovitură de cap care l-a bătut pe portarul francez Coupet. Lovitură dureroasă pentru Atletico, dar situaţia nu se schimbase mult în rău în perspectiva calificării. A urmat o serie de ocazii mari la ambele porţi, dar portarii şi-au făcut datoria până în minutul 76, cea mai mare ratare fiind cea a lui Simao de la formaţia din capitala Spaniei.
Minutul 76 a adus liniştea pentru Barcelona, Gudjohnsen marcând după ce Coupet respinsese, în primă instanţă, şutul lui Busquets. Acesta a fost rezulatul final, iar Barcelona a câştigat dubla manşă cu un confortabil scor de 5-2.
Iată cele două formaţii de joc:
Barcelona: Jose Pinto, Sylvinho, Marquez (Puyol 65'), Caceres, Alves (Abidal 83?); Iniesta, Hleb (Messi 73'), Yaya Toure, Busquets; Bojan, Gudjohnsen
Atletico Madrid: Coupet; Lopez, Ibanez, Pernia, Perea; Simao, Camacho (Luis Garcia 46'), Raul Garcia, Banega, Sinama-Pongolle, Aguero (Cuevas 72')
Celelalte rezultate din optimile de finală ale Cupei Spaniei:
Almeria - Mallorca: 1-1
Deportivo la Coruna - Sevilla: 0-3
Espanyol - Poli Ejido: 1-0
Real Betis - Real Union: 1-0
Valencia - Racing Santander: 3-1
Athletic Bilbao - Osasuna: se dispută joi
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Barcelona Atletico Madrid Cupa Spaniei
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close