Antena 3 CNN Actualitate Bârlad. Un subofiţer de la o unitate militară s-a împuşcat mortal în timpul serviciului

Bârlad. Un subofiţer de la o unitate militară s-a împuşcat mortal în timpul serviciului

Bârlad. Un subofiţer de la o unitate militară s-a împuşcat mortal în timpul serviciului
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Aug 2010   •   11:00

Un subofiţer de la o unitate militară din Bârlad, s-a împuşcat mortal în timpul serviciului cu arma din dotare. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost transportat de urgenţă la spital, unde la foarte puţin timp a murit. Parchetul Judecătoriei Bârlad  şi Poliţia din municipiu au demarat cercetările pentru  a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Subofiţerul era şeful gărzii în momentul producerii tragediei, militarul fiind găsit în camera de gardă a unităţii de către un coleg care a auzit împuşcătura, informează Mediafax.

Potrivit primelor informaţii oferite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, sergentul Liviu Rotaru, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit împuşcat în cap cu pistolul din dotare, incidentul petrecându-se în camera de gardă a unităţii militare unde îşi desfăşura serviciul.

Preluat de ambulanţă şi transportat în stare critică la Spitalul de Urgenţă Bârlad, subofiţerul nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale de la Compartimentul de Primiri Urgenţe declarând decesul acestuia.

"În cursul dimineţii de sâmbătă, am primit o sesizare la numărul de urgenţă 112 prin care ni s-a semnalat faptul că în incinta UM 01411 Bârlad un militar s-a împuşcat în cap, în timpul serviciului, cu pistolul din dotare. Mai multe informaţii despre incident nu pot fi oferite deoarece noi, ca şi Poliţie, nu avem această competenţă. De altfel, cercetările în acest caz au fost preluat de procurorii Parchetului Militar Iaşi", a declarat, sâmbătă, Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Angajat pe bază de contract la UM 01411 Bârlad, sergentul Liviu Rotaru era şeful gărzii în momentul producerii tragediei şi răspundea de toate santinelele care păzeau unitatea militară pe schimbul lui.

Pistolul găsit lângă subofiţer, de altfel arma lui din dotare, era de calibru 9 mm. Poliţiştii vasluieni nu au putut da informaţii despre motivul care l-ar fi determinat pe subofiţer să se sinucidă, potrivit anchetatorilor nefiind exclus ca acesta să fie de ordin familial.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cap impuscat barbat
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close