Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a discutat cu reprezentanţii BNS despre agricultură şi sectorul energetic

Băsescu a discutat cu reprezentanţii BNS despre agricultură şi sectorul energetic

Băsescu a discutat cu reprezentanţii BNS despre agricultură şi sectorul energetic
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iun 2011   •   11:01
Preşedintele Traian Băsescu discută, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii BNS. Discuţiile sunt purtate pe marginea unor subiecte precum agricultura şi sectorul energetic. Sindicaliştii BNS i-au cerut preşedintelui să intervină pentru aplicarea unor măsuri în cele două domenii, ţinând cont de propunerile formulate de ei. La discuţii participă şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi secretarul de stat în Ministerul Economiei Karoly Borbely.

"Din discuţia anterioară cu domnul Dumitru Costin am înţeles că vreţi să avem o discuţie pe probleme de energie şi de agricultură. L-am invitat, pentru agricultură, pe domnul ministru (Valeriu Tabără - n.r.), pentru energie pe domnul secretar de stat (Karoly Borbely - secretar de stat în Ministerul Economiei - n.r.), ca să existe şi competenţă, nu numai discuţie pur şi simplu”, a declarat, la începutul întrevederii, preşedintele Băsescu.

Liderul BNS, Dumitru Costin, i-a mulţumit lui Băsescu pentru "oportunitatea de a prezenta propunerile şi opţiunile" BNS pentru cele două domenii.

"În opinia noastră sunt două domenii cheie, două domenii de interes strategic în România, pentru că atât sectorul energetic, cât şi economia rurală, îmi permit să folosesc o sintagmă mai amplă, sunt domenii de maxim interes. Având în vedere calitatea dumneavostră de preşedinte al României, dar şi de preşedinte al CSAT, dorim să vă prezentăm câteva propuneri concrete, câteva soluţii, care ar trebui puse în aplicare în perioada următoare, pentru că timpul trece şi ratăm câteva oportunităţi. Orice amânare, care din păcate a devenit sport naţional, în luarea unor decizii costă. Costă economia naţională, costă populaţia, costă mediul de afaceri”, a afirmat Costin.
 


La finalul întâlnirii, liderul BNS, Dumitru Costin, a susţinut o declaraţie de presă. Acesta a reiterat subiectele de discuţie.

Pe zona energetică am discutat despre accelerarea privatizării, despre atragerea de capital. Există o nevoie uriaşă de inverstitii”, a declarat Costin care a precizat că s-a vorbit şi despre consolidarea pieţei de energie şi despre punerea în aplicare a programului de modernizare a sistemului de termoficare la nivelul oraşelor.

În ceea ce priveşte agricultura, liderul BNS a menţionat că a pus pe masa presedintelui un proiect care evidenţiază verigile slabe ale acestei ramuri a economiei.

Costin a precizat că o a treia temă de discuţie a fost reprezentată de modul în care sunt absorbiţi şi utilizaţi banii europeni.


Peste două săptămâni, reprezentanţii BNR urmează să aibă o nouă întâlnire cu preşedintele Băsescu.

 

 


×
Subiecte în articol: BNS Palatul Cotroceni
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close