Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a tăiat, românii plătesc despăgubirile. Un miliard de lei, suma plătită de Guvern bugetarilor care au dat în judecată statul

Băsescu a tăiat, românii plătesc despăgubirile. Un miliard de lei, suma plătită de Guvern bugetarilor care au dat în judecată statul

Băsescu a tăiat, românii plătesc despăgubirile. Un miliard de lei, suma plătită de Guvern bugetarilor care au dat în judecată statul
12 Sep 2014   •   08:51

Guvernul Boc i-a costat pe români aproape un miliard de lei doar prin tăierea abuzivă a salariilor. La atât se ridică despăgubirile plătite de Guvern în ultimii doi ani bugetarilor care au dat în judecată statul şi au câştigat. Iar solicitările continuă să vină, a anunţat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Tăierile de salarii din timpul guvernului Boc i-au pus pe români în situaţia de a scoate bani din buzunarele lor pentru a plati despăgubirile din ultimii doi ani celor care au dat in judecată statul.

De exemplu, doar în prima parte a anului 2014, despăgubirile plătite au fost mai mult decât duble faţă de suma plătita tot anul trecut.

Totul a pornit după ce preşedintele îi anunţa în 2010 pe bugetari ca salariile le vor fi taiate cu 25%. Inclusiv ale celor cu salariul minim pe economie.

Măsurile luate de Traian Basescu şi Emil Boc în 2010 au stârnit revolta românilor. Sindicatele au protestat zile la rând în faţa Palatelor Cotroceni şi Victoria.  In decembrie 2012, guvernul Ponta a reintregit salariile, revenind la valoarea din 2010. Anul trecut, Guvernul a elaborat o ordonanţă de urgenţă prin care bugetarii pot actiona in instanta statul, pentru a primi despagubiri, in urma taierilor salariale.

×
Subiecte în articol: aurelia cristea despagubiri bugetari
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close