Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a transformat 14 procurori în judecători. "Se încalcă drepturile cetăţenilor de a avea parte de o judecată corectă”

Băsescu a transformat 14 procurori în judecători. "Se încalcă drepturile cetăţenilor de a avea parte de o judecată corectă”

Băsescu a transformat 14 procurori în judecători. "Se încalcă drepturile cetăţenilor de a avea parte de o judecată corectă”
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Apr 2014   •   19:26

Preşedintele Basescu a transformat 14 procurori în judecători. Adversarii lui Băsescu, cei care trec rând pe rând pe la cercetări penale în regim de cătuşe, spun că presedintele îşi acoperă spatele pentru vremea când va pleca de la Cotroceni şi că încearcă să regleze conturile, cât mai e la putere, cu cei care îl deranjează.

Procurorii Răzvan-Cosmin Dicu, Elena Poiană, Cristian Constantinescu, Nicolae-Petre Trache, Nina-Corina Cocor, Cristina Dicu, Angela Ceauşu, Eugen-Gheorghe Crişan, Petre-Valentin Bădiţă, Sterică-Dan Toma, Mariana Cânjău, Paul-Daniel Moglan şi Doriana Rotaru au fost numiţi judecători, în urma unor decizii ale preşedintelui Traian Băsescu.

„Procurorii sunt deformaţi profesional prin gândire, sunt învăţaţi să acuze. Şi a pune un procuror care n-a dat în viaţa lui o sentinţă, să-l transformi direct în judecător, practic se încalcă drepturile noastre ale cetăţenilor de a avea parte de o judecată corectă”, a declarat jurnalistul Răzvan Savaliuc în emisiunea La Ordinea Zilei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close