Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Am convingerea că nimeni nu mai poate influenţa politic SRI şi SIE (VIDEO)

Băsescu: Am convingerea că nimeni nu mai poate influenţa politic SRI şi SIE (VIDEO)

Băsescu: Am convingerea că nimeni nu mai poate influenţa politic SRI şi SIE (VIDEO)
Sursa foto: basescu
24 Mar 2010   •   12:15

Preşedintele Traian Băsescu participă la bilanţul Serviciului Român de Informaţii pentru anul 2009. SRI aniversează şi 20 de ani de la înfiinţare.

Băsescu a fost prezent şi anul trecut la bilanţul SRI. Atunci, şeful statului declara că reforma Serviciului s-a încheiat şi a precizat că SRI se ridică la nivelul cerut de standardele Uniunii Europene şi ale Alianţei Nord-Atlantice.


?Este un serviciu cu oameni noi şi obiective noi, faţă de obiectivele şi oamenii din 1990. SRI a devenit un serviciu respectat ca partener a celor mai importante servicii de informaţii din NATO şi UE. A parcurs un proces de modernizare accelerată în ultimii 5 ani? a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a arătat că SRI funcţionează la aceleaşi standarde cu celelalte servicii de informaţii internaţionale.

?Sunt aceleaşi mijloace de culegere de informaţii pe care le utilizează toate serviciile de informaţii din lume. Marea problemă este în slujba cui şi a ce sunt puse aceste servicii de informaţii. Serviciul a rămas neimplicat politic, neangajat, fără scurgeri de informaţii. Am convingerea că nimeni nu mai poate influenţa politic SRI şi SIE? a spus preşedintele.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu SRI bilant aniversare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close