Antena 3 CNN Actualitate Băsescu amână ceremonia de învestire a ministrului pentru Buget

Băsescu amână ceremonia de învestire a ministrului pentru Buget

Băsescu amână ceremonia de învestire a ministrului pentru Buget
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Aug 2014   •   18:18

Traian Băsescu a decis să amâne ceremonia de învestire a lui Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget. Motivul invocat de preşedintele Băsescu pentru amânarea ceremoniei a fost lipsa premierului Ponta de la eveniment.

La ora la care ar fi trebuit să aibă loc ceremonia de învestire, Ponta s-a întâlnit cu înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Catherine Ashton.

Citiţi reacţia premierului Ponta, după amânarea ceremoniei de învestire de către preşedintele Băsescu

Acesta este comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială:

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunțat să mai participe la eveniment.

Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Prin anularea prezenţei la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea domnului Darius-Bogdan Vâlcov pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget."


Darius Vâlcov ar fi trebuit să depună jurământul ca ministru delegat al bugetului într-o ceremonie desfăşurată la palatul Cotroceni, la ora 18.00.

Preşedinte Traian Băsescu a semnat astăzi decretul de numire a lui Vâlcov, la o săptămână după ce premierul Victor Ponta a trimis nominalizarea.

×
Parteneri
Horoscop 6 decembrie 2023. Berbecii se fac remarcați
x close