Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, Boc şi Pogea discută la Bruxelles despre criza economică

Băsescu, Boc şi Pogea discută la Bruxelles despre criza economică

Băsescu, Boc şi Pogea discută la Bruxelles despre criza economică
Sursa foto: Traian Basescu
19 Mar 2009   •   09:53

Programele europene de invesţitii pentru România vor fi analizare joi de preşedintele Traian Băsescu şi oficialii de la Banca Europeană de Investiţii, în cadrul vizitei pe care şeful statului o desfăşoară la Luxemburg.

Băsescu este însoţit şi de premierul Emil Boc şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea.

Delegaţia română va merge apoi la Bruxelles, la Consiliul European de primăvară. Criza economică va fi tema principală a dezbaterilor.

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat la plecarea de pe Aeroportul Henri Coandă care este poziţia României.

Şeful statului a precizat că principalele obiective ale discuţiilor sunt accelerarea programelor de infrastructură, finanţarea componentei autohtone ale sumelor alocate de UE pentru programele din România, precum şi creditul acordat de BEI companiilor Ford si Renault, la ambele fiind necesară garanţia Guvernului, garanţie care trebuie să acopere 80% din valoarea împrumutului.

Totodată, vor fi discuţii privind sectorul bancar românesc pentru care România solicită finanţare, precum şi posibila asistenţă tehnică de la BEI.

"La Bruxelles voi participa cu premierul la summitul PPE, care are ca obiectiv discutarea problemelor crizei si pregătirea alegereilor europene", a mai anunţat preşedintele.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc Gheorghe Pogea Bruxelles Luxemburg
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close