Antena 3 Actualitate Băsescu: Categoric sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovați condamnați

Băsescu: Categoric sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovați condamnați

27 Ian 2017   •   20:23
Băsescu: Categoric sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovați condamnați

Traian Băsescu a revenit vineri seară cu o postare pe Facebook în legătură cu hotărârile care au fost luate în CSAT în timpul mandatelor sale de preşedine al României.

''Eu, Traian Băsescu, îmi asum ! Toată „pleava retrogradă” a României, fie că vorbim de jurnaliști, analiști, politicieni sau relicve ale vechiului regim, nu mai prididește, pe toate televiziunile, cu acuzații la adresa mea precum că “datorită hotărârilor ilegale ale CSAT condus de Băsescu timp de 10 ani”, SRI, DNA și instanțele de judecată au ajuns să facă abuizuri. În principiu știu că „Băsescu este de vină”, dar ura și prostia au depășit limitele rezonabile.

Categoric sunt abuzuri, mistificări de dosare penale, oameni nevinovați condamnați, abuzuri în practicarea arestului preventiv și în penitenciare, abuzuri în întocmirea dosarelor penale unde, destui procurori prezintă doar probe împotriva acuzatului nu și pe cele în favoarea lui, oameni cărora li se cer denunțuri mincinoase cu cătușele pe masă atunci cînd sunt în fața procurorului, denunțători şi provocatori la comandă care devin intangibili deși au furat doar pentru că procurorul are ca țintă un politician etc dar dacă vreți corectitudine, căutați responsabilii în altă parte, pentru că nici CSAT și nici eu nu am cerut să se facă dosare penale și cu atât mai puțin unor anume persoane, cum nu am aprobat nici încălcarea legii.

Sau poate această “pleavă retrogradă” omniprezentă pe televiziuni vrea să-i facă pe români să creadă că din cauza hotărârilor CSAT a fost condamnată Rarinca, sau că datorită hotărârilor CSAT s-au falsificat stenogramele în dosarul Paltin Sturza, sau că datorită CSAT a fost condamnat fără probe primarul Gutău, sau poate vreți ca românii să creadă că datorită CSAT a fost încătușată Olguței Vasilescu etc, etc. Nu dragilor, asta este propaganda susţinută de cei care vor demolarea instituţiilor statului şi nu corectarea abuzurilor evidente ale acestora.

Și ca să vă liniștesc,vă spun următoarele. Eu, Traian Băsescu, fost Președinte al României, îmi asum (așa cum cred că o face orice alt membru CSAT) legalitatea, corectitudinea și oportunitatea hotărârilor CSAT în general și în mod particular a acelora care sunt acum în dezbatere publică și care au vizat consolidarea instituțiilor statului, lupta împotriva corupției, a evaziunii fiscale, a crimei organizate (inclusiv a traficului de persoane), a spălării banilor, și a criminalității transfrontaliere, a traficului de armament etc.

Altfel, dacă astăzi aș fi în situația de a lua decizii în cadrul legislativ al vremii, vă asigur că aș proceda similar ca în perioada 2004 – 20014. Vă asigur că în mandatele mele CSAT şi-a făcut datoria pe deplin faţă de interesele ţării în raport de nivelul ridicat al corupţiei şi al crimei organizate la data luării deciziilor.

Eu, Traian Băsescu, îmi asum !

PS – 1.„Pleava retrogradă” este rugată să citească ultimul raport MCV pentru a avea o imagine cu privire la progresele justiției în mandatul meu.

2.Justiția a făcut progrese, dar indiscutabil mai are enorm de făcut pentru a fi credibilă şi mai ales deplin cinstită.

3.Niciodată CSAT nu a aprobat protocoale interinstituţionale'', a scris Traian Băsescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close