Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, către un sinistrat nemulţumit de ajutorul dat de autorităţi: ?Dacă vă ajută străinii mai mult, atunci să vă adresaţi lor? (VIDEO)

Băsescu, către un sinistrat nemulţumit de ajutorul dat de autorităţi: ?Dacă vă ajută străinii mai mult, atunci să vă adresaţi lor? (VIDEO)

Băsescu, către un sinistrat nemulţumit de ajutorul dat de autorităţi: ?Dacă vă ajută străinii mai mult, atunci să vă adresaţi lor? (VIDEO)
10 Iul 2010   •   18:28


'Dacă vă ajută străinii mai mult, atunci poate că ar fi mai bine să vă adresaţi lor', asta le-a spus Traian Băsescu localnicilor din Doljeşti. Replica preşedintelui vine după ce unul dintre sinistraţi i-a reproşat preşedintelui că organizaţiile neguvernamentale din străinătate îi sprijină mai mult decât autorităţile locale.

Reprezentant ONG: Evaluarea făcută de autorităţile române este superficială. Trebuie refăcută

Reprezentanta unei organizaţii neguvernamentale din Italia i-a spus, sâmbătă, preşedintelui Traian Băsescu, aflat în localitatea nemţeană Buruieneşti, că evaluarea autorităţilor române privind casele care trebuie refăcute este superficială şi că numărul caselor avariate este mai mare, potrivit Mediafax.

Gheorghe Cojocaru, primarul PSD al comunei Doljeşti, din care face parte satul Buruieneşti, i-a prezentat-o preşedintelui Traian Băsescu pe reprezentanta organizaţiei "Caritas", arătând că aceasta a adus ajutoare în comună şi după inundaţiile din 2008.

Aceasta i-a spus preşedintelui că evaluarea făcută de autorităţi privind casele avariate este superficială şi că, pe lângă casele care au fost distruse de apă, trebuie adăugate şi casele inundate care la iarnă vor îngheţa, iar în primăvară pereţii vor crăpa.

Preşedintele Traian Băsescu a întrebat-o pe femeie dacă în Italia Guvernul construieşte case, iar aceasta i-a răspuns că nu ştie, pentru că nu se ocupă cu aşa ceva.
"Noi facem atât cât putem", a replicat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, sâmbătă după-amiază, în localitatea nemţeană Buruieşenşti, unde a stat aproximativ o oră, timp în care a vizitat şapte gospodării din două zone grav afectate de inundaţii.

Localnicii i s-au plâns preşedintelui că se confruntă acum cu al treilea val de inundaţii în comuna Doljeşti, din care fac parte satele Buruieneşti şi Rotunda, după 2005 şi 2008 şi că nu s-a schimbat nimic.
Preşedintele le-a răspuns: "Facem dig".

Şeful statului le-a spus oamenilor că a discutat cu premierul Emil Boc şi că miercuri va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se vor aloca fonduri pentru construcţia unui dig pe o lungime de şapte kilometri în Buruieneşti şi Rotunda.

În urma revărsării râului Siret, în satul Buruieneşti au fost inundate, la începutul acestei luni, câteva sute de case şi gospodării, iar peste trei mii de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Foto: Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: autorităţi ONG sinistrati case PSD
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close