Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Cer scuze românilor pentru arestarea fratelui meu. Nu mi-aş fi dorit-o niciodată. Îmi voi duce mandatul până în ultima zi

Băsescu: Cer scuze românilor pentru arestarea fratelui meu. Nu mi-aş fi dorit-o niciodată. Îmi voi duce mandatul până în ultima zi

23 Iun 2014   •   17:46

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni după-amiază, că regretă arestarea fratelui său pentru trafic de influenţă, însă consideră că nu există niciun motiv să demisioneze din funcţia de preşedinte al României, arătând că îşi va duce mandatul "până în ultima zi".

"Regret enorm că fratele meu e suspectat pentru trafic de influenţă, dar el e un om de 60 de ani care trăieşte cu familia lui la Constanţa. Eu trăiesc la Bucureşti. Nu am avut niciun fel de informare legată de afacerea Sandu Anghel. Trăim fiecare cu serviciul lui, cu obligaţiile lui, cu faptele lui. Nu ne vedem zilnic, ne vedem o dată la doi ani", a declarat Traian Băsescu.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Băsescu:

- Am doua subiecte, primul legat de solicitarea premierului de a-i da mandat sa reprezinte Romania la Bruxelles, al doilea despre solicitarile legate de demisia mea din functie

- Despre mandatul pentru Consiliul European: Primul ministru VP mi-a solicitat mandat să participe la Consiliul European din 26 - 27 iunie. Astăzi l-am anunţat că nu îi dau mandat, avand in vedere obligaţiile constituţionale, hotărârea Curţii Constitutionale şi tematica. Căreia, cu certitudine, datorită experienţei, îi voi face faţă mult mai bine

- In plus, am avut experienţa când l-am trimis la Consiliul pentru Energie, unde nu a putut susţine Nabucco

- Preşedintele nu are nevoie de mandat de la prim-ministru. Am înţeles că s-a plâns la Parlament. (...) Ceea ce am făcut în practică a fost să iau un punct de vedere al Guvernului, aprobat de premier.

- Si ordinea de zi este una pe care, datorita mandatului lung pe care l-am avut pana acum, o cunosc foarte bine, insa ar fi trebuit respectata procedura interna, prin care Guvernul isi trimite punctele de vedere pe toate tematicile abordate

- Nu vă ascund ca e şi un motiv sentimental pentru care vreau să particip şi nu i-am dat mandat premierului, motiv legat de faptul că se semnează Acordul de liber schimb şi de asociere cu R.Moldova, iar în cei aproape 10 ani de mandat am muncit enorm. cred ca dupa guvernului Moldovei am fost al doilea politician care a facut eforturi continue ca Moldova sa ajunga la acest moment

- Despre declaraţia Parlamentului privind demisia sa din funcţie: Solicitarea unor domni din politica românească să demisionez pentru o faptă pe care nu am comis-o. Regret enorm că fratele meu e suspectat pentru trafic de influenţă, dar el e un om de 60 de ani care trăieşte cu familia lui la Constanţa. Eu trăiesc la Bucureşti.

- Nu am avut niciun fel de informare legată de afacerea Sandu Anghel. Trăim fiecare cu serviciul lui, cu obligaţiile lui, cu faptele lui. Nu ne vedem zilnic, ne vedem o dată la doi ani.

- Nicio structură de informatii a statului român nu m-a notificat cu privire la relaţia Sandu Anghel - Mircea Băsescu

- Nu există niciun motiv ca cineva să suspecteze că preşedintele a intervenit

- Cer scuze românilor pentru arestarea fratelui meu. Nu mi-aş fi dorit-o niciodată, dar ea se constituie într-o proba care demontează marota actualei majorităţi. Şi anume că preşedintele dirijează tot, el spune pe cine arestam.

- Nu voi lua în consideraţie declaraţia Parlamentului. Obiectivul meu este ca, până în ultima zi a mandatului meu, să continui consolidarea justiţiei.

- Despre urmărirea penală a ginerului său, Radu Pricop:  "Nu ştiu despre ce e vorba dar, cu certitudine, toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii".


Declaraţiile preşedintelui vin în contextul anunţării unei şedinţe a plenului Parlamentului, convocată pentru miercuri dimineaţă, în care conducerile Sentului şi Camerei Deputatilor vor cere adoptarea unei declaraţii comune prin care să fie cerută demisia preşedintelui.

×
Subiecte în articol: mircea basescu

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close