Antena 3 CNN Actualitate Dosarul care-l bântuie pe Traian Băsescu. S-a cerut din nou audierea fostului președinte

Dosarul care-l bântuie pe Traian Băsescu. S-a cerut din nou audierea fostului președinte

Dosarul care-l bântuie pe Traian Băsescu. S-a cerut din nou audierea fostului președinte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Oct 2016   •   16:31

Familia lui Bercea Mondial a cerut din nou instanţei audierea fostului președinte Traian Băsescu în dosarul în care membrii clanului Bercea au fost condamnaţi că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. 

Aceştia au tot cerut audierea fostului preşedinte şi mereu a fost respinsă de instanţă. 

Au mai solicitat, de asemenea, aducerea în instanţă a Doiniţei Băsescu, soţia lui Mircea Băsescu, dar şi a celor doi copii ai acestora, potrivit unor informații prezentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Pe 16 iunie, Curtea de Apel Constanţa a menţinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din 2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Complicele lui Mircea Băsescu, Marian Căpățână - cel care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata a 250.000 de euro, în dosarul cu Bercea Mondial - a spus, la Antena 3, că peste jumătate de milion de euro a ajuns la fratele fostului președinte, iar lui i s-a impus o anume variantă pe care să o spună, pentru a evita numele fostului președinte în acest caz.

Citiți și Traian Băsescu reacționează dur la acuzațiile lui Căpățână: Dacă am făcut așa, și Maior și Coldea trebuie arestați

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close