Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Concediul forţat nu este o soluţie (VIDEO)

Băsescu: Concediul forţat nu este o soluţie (VIDEO)

Băsescu: Concediul forţat nu este o soluţie (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
13 Aug 2009   •   20:56

Varianta concediului forţat fără plată nu este o soluţie. O spune preşedintele Traian Băsescu, contrazicându-l astfel pe ministrul de Finanţe.

"Am văzut şi varianta pe care a lansat-o Guvernul, zece zile pe lună sau nu ştiu cât timp în care să nu se lucreze. Dacă vreţi să fiu foarte sincer, eu nu cred că asta este soluţia pentru că avem în administraţia locală foarte multă ineficienţă, ca şi în administraţia centrală", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

În plus, şeful statului susţine că România nu poate ieşi singură din criză. Pe de altă parte, preşedintele PSD Mircea Geoană susţine că împrumutul de la FMI nu şi-a atins obiectivul.

Traian Băsescu admite că sistemul de stat nu a reuşit să facă faţă crizei aşa cum ar fi trebuit. Astfel, România este acum la mâna altora.

Şeful statului nu a spus care ar fi ajutorul de care are nevoie statul. Dacă ar fi vorba despre FMI, preşedintele ar intra din nou în contre cu liderul PSD Mircea Geoană, care declara joi că pe mâna fondului, România... s-a cam fript!

Contrele de la Bucureşti se văd şi în Europa. Într-o analiză, Le Monde scrie că politica incoerentă a Guvernului a condus la eşec, iar România a ajuns într-un impas care o obligă să se împrumute pentru a putea plăti salariile funcţionarilor şi pensiile.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza concediere functionari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close