Antena 3 CNN Actualitate Băsescu critică faptul că la MAI nu s-a făcut restructurare. Reformarea, responsabilitate politică

Băsescu critică faptul că la MAI nu s-a făcut restructurare. Reformarea, responsabilitate politică

Băsescu critică faptul că la MAI nu s-a făcut restructurare. Reformarea, responsabilitate politică
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Iul 2011   •   22:04
Preşedintele Traian Băsescu a criticat din nou faptul ca la MAI nu s-a făcut restructurare. Potrivit liderului României, reformarea este o responsabilitate politică, iar MAI trebuie restructurat. În cadrul interviului acordat televiziunii naţionale, şeful de stat a vorbit şi despre neînţelegerile dintre ministrul Sănătăţii şi şeful CNAS şi despre fondurile FMI.

Şeful statului a declarat că mai are "oarecare speranţe în Igaş". "Personal am încredere într-o astfel de structură a statului şi în minister. El nu este suficient de performant din cauza calităţii slabe a multora", a adăugat preşedintele.

" Academia de Poliţie ia, an de an, sute de copii ca să ţină catedrele chestorilor, generalilor şi apoi vin şi îi varsă direct în sistem. Nu avem nevoie de atâţia poliţişti. Această restructurare trebuie făcută pe competenţe. Să nu ne trezim iarăşi cu toate rudele", a mai spus preşedintele.

Despre Ministrul Sănătăţii şi şeful CNAS: Ori se înţeleg, ori pleacă


Preşedintele Traian Băsescu a făcut o serie de declaraţii şi despre ministrul Sănătăţii şi şeful CNAS. "Ori se înţeleg" şi "pun ordine în cheltuieli", ori pleacă de la cele două instituţii, a spus pe un ton categoric şeful de stat.


Băsescu a menţionat că a avut o discuţie cu premierul Emil Boc şi va trebui găsită o soluţie foarte rapid.

Preşedintele a mai spus că ministrul Sănătăţii şi şeful Casei au puncte de vedere diferite şi a opinat că Guvernul va trebui să ia o decizie cum trebuie făcut, iar această hotărâre trebuie respectată.


România nu are nevoie anul acesta nici un leu de la FMI

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că, în mod cert, România nu va trage niciun euro în acest an din fondurile puse la dispoziţie de FMI prin acordul stand-by de tip preventiv.

"Nu ştim ce se va întâmpla după 2011 pe pieţe. Vedeţi că în momentul de faţă are mari probleme de plăţi cea mai mare economie a lumii - Statele Unite. Deci nu pun mâna în foc, că de asta l-am făcut - să avem asigurate 3,5 miliarde de la FMI şi 1,5 miliarde de la UE. Eu sper să terminăm acordul să nu avem nevoie să tragem aceşti bani, dacă vom continua procesele de reformă a companiilor. Pentru acest an, sigur, pun mâna în foc că nu luăm niciun euro de la Fond sau nicio unitate - DST", a mai spus şeful statului, citat de Mediafax.

Preşedintele Băsescu a făcut aceste precizări după ce liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni că este "o certitudine" faptul că Guvernul va folosi şi banii puşi la dispoziţie de Fondul Monetar Internaţional prin acordul stand-by de tip preventiv.
 


×
Subiecte în articol: MAI restructurare
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close