Antena 3 CNN Actualitate Băsescu dă din nou motive de SUSPENDARE. Europarlamentar: Prezenţa sa la Dublin, "o sfidare la adresa Constituţiei"

Băsescu dă din nou motive de SUSPENDARE. Europarlamentar: Prezenţa sa la Dublin, "o sfidare la adresa Constituţiei"

Băsescu dă din nou motive de SUSPENDARE. Europarlamentar: Prezenţa sa la Dublin, "o sfidare la adresa Constituţiei"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
07 Mar 2014   •   16:49

Traian Băsescu este acuzat că încalcă încă o dată Constituţia. Europarlamentarul Corina Creţu a lansat un atac dur la adresa lui Băsescu, după ce acesta a susţinut un discurs politic la reuniunea Popularilor Europeni (PPE) de la Dublin.

"PPE a fost partidul care şi-a asumat criza. A avut forţă, inteligenţă şi determinarea să treacă Europa pe malul celălat al crizei (....) Alegerile nu vor fi doar un moment al confirmării că populaţia Europei a înţeles ce a făcut PPE în timpul crizei. Riscul ca solidaritatea noastră să fie afectată constă în pătrunderea în PE al unui mare număr de eurosceptici. Cred că prima misiune a PPE e să se asigure că va câştiga din nou alegerile pentru Parlamentul European. Eu nu văd altă formaţiune politică eurpeană capabilă că creeze locuri de muncă, să genereze creşterea economică şi să iubească Europa unită", este una dintre declaraţiile făcute de preşedintele Băsescu, la Dublin.

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a transmis, într-un comunicat remis ziare.com, că prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la Dublin, la Congresul PPE, reprezinta "o sfidare la adresa Constitutiei".

"Faptul că preşedintele României, cel care, conform Constituţiei, reprezintă statul român şi nu poate fi membru al unui partid, a ales să zboare la Dublin, la o reuniune politică, ne arată că Traian Băsescu nu reuşeşte să îşi depăşească simpla condiţie de anexă politică a PPE în România. Între România şi PPE, preşedintele României a ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână alături de prietenii săi populari".

Contactat telefonic la "Esenţial", europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat că Traian Băsescu este un om politic în plină campanie electorală, evident încălcând Constituţia şi abuzând de orice lege din România.

Ivan a subliniat însă că PSD nu va iniţia procedura de suspendare a preşedintelui, şi asta pentru a nu aduce ţara într-o nouă perioadă de criză.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close