Băsescu: Dacă aş fi premier, aş reduce C.A.S.-ul

de A.M.P    |    16 Iul 2014   •   12:36
Băsescu: Dacă aş fi premier, aş reduce C.A.S.-ul Foto: Agerpres

Traian Băsescu spune că dacă ar fi premier, ar reduce CAS-ul dar şi cheltuielile curente. Preşedintele afirmă că se poate reduce CAS-ul dacă există voinţă politică, însă Guvernul trebuie să-şi asume toate măsurile care să compenseze reducerea veniturilor la buget.

Întrebat la un post de televiziune dacă ar reduce contribuţiile de asigurări sociale la angajator, Băsescu a răspuns afirmativ, adăugând că reducerea ar trebui făcută în anumite condiţii.

"Reducerea aparatului bugetar, scăderea cheltuielilor curente. Victor Ponta să-şi asume operaţiunile astea. Ei vor să reducă CAS-ul mărind taxele", a declarat şeful statului.

"Nu veţi găsi nici o declaraţie a mea că nu susţin reducerea CAS, dar vreau să ştiu dacă această acţiune este sustenabilă. Susţin măsura, dar nu e suficient să o susţii, ci trebuie să găseşti argumente de sustenabilitate. Eu promul legea imediat ce am o scrisoare sub semnătura ministrului de Finanţe sau primului-ministru în care să-mi arate sursele de finanţare", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat, după consultările cu Victor Ponta privind reducerea CAS, că reprezentanţii Guvernului nu au fost în măsura să îi dea explicaţiile de care avea nevoie, această măsură fiind una pripită.

x close