Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre plecarea la Bruxelles: Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător

Băsescu, despre plecarea la Bruxelles: Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător

Băsescu, despre plecarea la Bruxelles: Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător
24 Oct 2013   •   10:30

Preşedintele Traian Băsescu a spus, joi, înainte de plecarea la Bruxelles, pentru reuniunea Consiliului European, că le reaminteşte "celor care cred că viaţa începe odată cu ei" că este unul dintre şefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, în care una dintre componente este digitalizarea.
   
Preşedintele Băsescu a precizat, în declaraţia de presă susţinută la Aeroportul "Henri Coandă", că doreşte să facă o singură remarcă, referitoare la "nevoia unor cunoscători în ale digitalizării la acest consiliu", precizând că nu ştie pe niciunul din şefii de stat care să vină din economia digitală, informeaz Mediafax.
   
El a precizat că acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.
   
"Vreau să reamintesc celor care cred că viaţa începe odată cu ei că sunt unul dintre şefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, în care unul din pilonii esenţiali este digitalizarea. Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător", a comentat Traian Băsescu. 
 
Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la summitul Partidului Popular European şi la reuniunea Consiliului European, potrivit programului oficial remis de Administraţia Prezidenţială.
   
Preşedintele Băsescu participă, de obicei, la summit-urile PPE care preced reuniunile Consiliului European.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că i-a cerut mandat preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitală europeană.
   
Duminică, şeful Guvernului a precizat că nu a primit încă, până în acea zi, un mandat din partea preşedintelui Traian Băsescu pentru reuniunea de joi şi vineri.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close