Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre Ponta: Poţi să faci spectacole de sunet şi lumină la Roşia Montană

Băsescu, despre Ponta: Poţi să faci spectacole de sunet şi lumină la Roşia Montană

Băsescu, despre Ponta: Poţi să faci spectacole de sunet şi lumină la Roşia Montană
de M.T.    |    20 Sep 2013   •   18:43

Traian Băsescu a inspectat şantierul gazoductului Iaşi - Ungheni, curios să afle dacă acesta va fi funcţional la 1 decembrie, aşa cum a anunţat premierul Victor Ponta la inaugurarea lucrărilor.

Dirigintele de şantier i-a răspuns că decembrie este termenul asumat de constructor, termenul din contract fiind februarie 2014.

Ocazie numai bună pentru Băsescu să-l atace pe Victor Ponta, acuzându-l că a pus la cale un spectacol de sunet şi lumină cu care să înşele Europa.

„Aici n-avem voie să minţim, pentru că de asta depinde şi prestigiul nostru. Acest proiect este susţinut financiar şi de Bruxelles. Am adus un comisar european şi doi premieri şi le arătam nişte ţevi aduse din altă parte. Ţevile pentru lucrare nu sunt sosite în România”, a spus Băsescu.

„Poţi să faci spectacole de sunet şi lumină la Roşia Montană. Bagi nişte mineri în galerie turistică, îi scoţi şi rezolvi problema. Dar aici nu e turism, e geopolitică”, a adăugat preşedintele.

Replica la declaraţiile lui Traian Băsescu nu a întârziat, aceasta venind prin intermediul purtătorului de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

„Spre deosebire de Traian Băsescu, cel care se pricepe doar la declaraţii frumoase despre relaţia cu Republica Moldova, Guvernul USL i-a sprijinit pe vecinii noştri cu lucruri concrete. Demararea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni este un pas foarte important către independenţa energetică a Republicii Moldova, un pas pe care noi l-am făcut, deblocând proiectul. Probabil că Traian Băsescu este nervos pentru faptul că acest proiect major nu este legat de numele său şi că USL a făcut mult mai mult pentru Republica Moldova decât fostele guverne PDL. De aceea încearcă să pună piedici”, se arată într-un comunicat oficial.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Rosia Montana 100 de minute
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close