Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre relaţia cu Republica Moldova: Vrem să ne întregim ţara

Băsescu, despre relaţia cu Republica Moldova: Vrem să ne întregim ţara

Băsescu, despre relaţia cu Republica Moldova: Vrem să ne întregim ţara
de M.T.    |    27 Noi 2013   •   20:15

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că următorul obiectiv pentru România este întregirea ţării, comentând astfel relaţia cu Republica Moldova.

„Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”, a spus Băsescu, la postul public de televiziune.

Preşedintele a precizat că este convins că, dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci ţara noastră va fi pregătită pentru acest lucru.

Întrebat dacă s-a consultat cu diplomaţia română, Traian Băsescu a răspuns: „Cel care trebuie să dea tonul în politica externă sunt eu. Credeţi că domnul Corlăţean nu doreşte unirea cu Republica Moldova?”

Aflat în studioul emisiunii "La ordinea zilei", Victor Alistar, preşedintele Transparency International, a comentat astfel declaraţia preşedintelui: „Credeam că se trezise la realitate de dimineaţă, dar s-au schimbat lucrurile mai spre seară. Niciodată nu suprapui două evenimente diplomatice sau două subiecte diplomatice fierbinţi. Niciodată!”.

„Este o mişcare politică, nu ştiu exact care este explicaţia ei, dar eu cred că încearcă să atragă din nou atenţia asupra domniei sale, în detrimentul acţiunilor Guvernului”, este de părere deputatul liberal Vlad Nistor.

Mult mai tranşant a fost Radu Tudor: „O declaraţie banală, dar disperată în perspectiva alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale. Din punctul meu de vedere, ceea ce face acum Traian Băsescu, dincolo de faptul că stârneşte nişte îngrijorări în cancelariile unor ţări care ştiu că nu ar trebui să modificăm frontiera, e o speculaţie ordinară din punct de vedere emoţional pe o temă naţională corectă”.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close