Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Educaţia e mai importantă decât gazele, ţiţeiul sau aurul. Legea trebuie adoptată acum

Băsescu: Educaţia e mai importantă decât gazele, ţiţeiul sau aurul. Legea trebuie adoptată acum

Băsescu: Educaţia e mai importantă decât gazele, ţiţeiul sau aurul. Legea trebuie adoptată acum
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Dec 2010   •   18:43

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, despre necesitatea reformării actualului sistem de Educaţie şi, implicit, adoptarea cât mai rapidă a Legii care reglementeată acest lucru. Şeful statului suţine că Educaţia este cea mai importantă resursă de dezvoltare şi nu gazele, ţiţeiul, sau aurul.

Preşedintele s-a declarat "un susţinător total" al adoptării Legii Educaţiei în această sesiune parlamentară.

"Lucrurile nu mai pot continua aşa. Este clar că reforma din anii 1997-1998 este un mare eşec. Trebuie să trecem la un sistem de educaţie modern, care să le dea tinerilor competenţe şi care să ducă la diminuarea grupurilor de interese din sistemele de educaţie", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a criticat actualul sistem şi din perspectiva intereselor apărate de unii rectori şi profesori universitari.

"Nu putem sacrifica şi generaţiile următoare de dragul rectorilor, de dragul profesorilor universitari, de dragul liderilor sindicali din Educaţie. Nu putem face acest lucru. Nu mai putem face o bătălie politică şi din nevoia de a reforma sistemul de Educaţie", a susţinut şeful statului.

Traian Băsescu a precizat apoi că "oricâte argumente s-ar putea aduce împotriva acestei legi, ea nu poate aduce rezultate mai proaste decât ale actualei legi".

"Cea mai de preţ resursă pentru dezvoltare este educaţia. E mult mai importantă decât să ai gaze, ţiţei sau aur", a conchis preşedintele.

Băsescu, despre sistemul de Educaţie



×
Subiecte în articol: educatie gaze titei aur
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close