Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, huiduit la Cotroceni. Fermierii vor protesta, din nou, săptămâna viitoare (VIDEO)

Băsescu, huiduit la Cotroceni. Fermierii vor protesta, din nou, săptămâna viitoare (VIDEO)

Băsescu, huiduit la Cotroceni. Fermierii vor protesta, din nou, săptămâna viitoare (VIDEO)
Sursa foto: traian basescu
28 Oct 2009   •   18:30

Traian Băsescu a stat de vorbă miercuri seară cu fermierii care au protestat în faţa Palatului Cotroceni.

Huiduit iniţial de fermierii nemulţumiţi că nu au primit subvenţiile pentru creşterea animalelor, Traian Băsescu a reuşit să calmeze spiritele pentru o vreme, deşi nu le-a făcut fermierilor o promisiune concretă.

Preşedintele le-a cerut crescătorilor de animale să se mulţumească deocamdată cu prima tranşă, care constă în câte 15 lei pentru o oaie şi 21, pentru o vacă. El le-a promis că această tranşă va fi achitată până, cel târziu, pe 15 noiembrie. Pentru cea de a doua tranşă, preşedintele spune că nu sunt bani la bugetul de stat, dar că va negocia cu Guvernul o soluţie, în acord cu CEC şi Fondul de Garantare a Creditului Agricol.

?Vă promit că până în luna decembrie găsim soluţii şi pentru tranşa a doua. Nu are bugetul de stat bani acum. Cine v-a păcălit că sunt bani de la UE, nu a fost cinstit. Banii se plătesc de la bugetul de stat? a spus preşedintele. ?Dacă acceptaţi acest lucru bine, dacă nu, rămâne cum a stabilit Guvernul? a continuat el.

?Cred că aveţi multă treabă acasă. Lăsaţi-mă pe mine să negociez pentru voi, cred că pot să o fac mai bine? le-a spus preşedintele crescătorilor de animale, după care a plecat, făcând o nouă baie de mulţime.

Fermierii nu sunt foarte convinşi însă de promisiunile preşedintelui. Fermierii au renunţat la acţiunea de protest, dar au anunţat că vor reveni săptămâna viitoare în Capitală, pentru a primi un răspuns la problemele lor. Ei spun că dacă nu obţin mai mulţi bani, nu vor face faţă anotimpului rece.



Băsescu a făcut şi o baie de mulţime, cu ocazia protestului fermierilor



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu cotroceni fermieri
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close